Ardei iuți dulce-picanți

96

Ardei iuți dulce-picanți

Cred că v-am mai spus eu că îmi place mult combinția de dulce picant. Rețeta asta a pornit de la o mână de ardei iuți rămași în plus în frigider. Așa că mi-am zis că trebuie să îi salvez. Și cum mai bine decât conservați?
Timp de Pregătire 10 minute
Timp De Gătit 15 minute

Ingrediente

  • 150-200 g ardei iute
  • 1/2 cană zahăr alb
  • 1/3 cană oțet de mere
  • 1/2 linguriță piper boabe
  • 1/2 linguriță coriandru
  • 1/4 linguriță sare grunjoasă
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 3 căței usturoi

Metoda

  • Ardeiul îl tăiem rondele. Îl spălăm în 3 ape și încercăm să scăpăm cât se poate de sâmburi.
  • Într-o crăticioră se pun la fiert oțetul, zahărul și condimentele. Se dă în clocot și se fierbe 10 minute.
  • Adăugăm ardeiul iute, și mai fierbem pentru 5 minute.
  • După ce se răcorește puțin, punem amestecul în borcan. Sunt gata pentru consum după 2 săptămâni.
Fel de mâncare: Side Dish
Keyword: ardei iute, cartof dulce, conserva, dulce picant, la borcan, picant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Ariesa © Copyright 2020. All rights reserved.
Close