
Ardei umpluți cu feta, la cuptor
Rețeta asta mă duce cu gândul la vacanță, la Grecia, la mare. Brânzeturile îmi plac foarte mult iar feta este una din cele mai bune tipuri de brânza. E sărata cum îmi place mie, fermă, și, cel mai interesant, merge foarte bine la cuptor. Iar in combinație cu lămâie și măsline verzi, este și mai delicioasă.
Ingrediente
- 8 bucăți ardei capia mititei
- 200 g brânză feta
- 3 linguri smântână
- 2 căței usturoi
- 1 mână măsline verzi fără sâmburi
- 1 bucată lămâie – zeama și coaja
- Busuioc proaspăt, tocat
- 1/4 linguriță oregano uscat
- 1 linguriță fulgi de ceapă
Metoda
- Se spală si se taie căpăcelul ardeilor și se păstrează de o parte. Se scot sâmburii.
- Se pun la copt câteva minute într-o tigaie, pe aragaz. Nu este nevoie să se înmoaie foarte tare. Câteva minute este suficient.
- Brânza se zdrobește cu o furculița. Se adaugă smântâna și se omogenizează. Se adaugă usturoiul, măslinele tocate, zeama și coaja de lămâie, fulgii de ceapă, busuiocul tocat si oregano.
- Ardeii se umplu cu aceasta compoziție cu ajutorul unei lingurițe cu coada lungă.
- Se așază într-o tavă pentru cuptor și li se pune căpăcelul. Se stropesc cu puțin ulei de măsline.
- Se dau la cuptorul încins la 180 grade pentru 10 minute. Se servesc calzi cu pâine prăjită