Ardei umpluți cu feta, la cuptor

Ardei umpluți cu feta, la cuptor

Rețeta asta mă duce cu gândul la vacanță, la Grecia, la mare. Brânzeturile îmi plac foarte mult iar feta este una din cele mai bune tipuri de brânza. E sărata cum îmi place mie, fermă, și, cel mai interesant, merge foarte bine la cuptor. Iar in combinație cu lămâie și măsline verzi, este și mai delicioasă.
Timp de Pregătire 20 minute
Timp De Gătit 10 minute

Ingrediente

  • 8 bucăți ardei capia mititei
  • 200 g brânză feta
  • 3 linguri smântână
  • 2 căței usturoi
  • 1 mână măsline verzi fără sâmburi
  • 1 bucată lămâie – zeama și coaja
  • Busuioc proaspăt, tocat 
  • 1/4 linguriță oregano uscat
  • 1 linguriță fulgi de ceapă

Metoda

  • Se spală si se taie căpăcelul ardeilor și se păstrează de o parte. Se scot sâmburii.
  • Se pun la copt câteva minute într-o tigaie, pe aragaz. Nu este nevoie să se înmoaie foarte tare. Câteva minute este suficient.
  • Brânza se zdrobește cu o furculița. Se adaugă smântâna și se omogenizează. Se adaugă usturoiul, măslinele tocate, zeama și coaja de lămâie, fulgii de ceapă, busuiocul tocat si oregano.
  • Ardeii se umplu cu aceasta compoziție cu ajutorul unei lingurițe cu coada lungă.
  • Se așază într-o tavă pentru cuptor și li se pune căpăcelul. Se stropesc cu puțin ulei de măsline.
  • Se dau la cuptorul încins la 180 grade pentru 10 minute. Se servesc calzi cu pâine prăjită
Fel de mâncare: Appetizer, Main Course, Side Dish
Keyword: ardei iute, ardei umplut, ariesa, ariesa food, branza, feta, la cuptor, lamaie, masline, usturoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Ariesa © Copyright 2020. All rights reserved.
Close