
Aripioare de pui la cuptor în crustă de fulgi de porumb
Nu sunt fan KFC. Am un stomac supărăcios căruia nu-i fac prea bine genul ăsta de mâncăruri. Dar cumva mi-era poftă să ronțăi la ceva aripioare cu crustă crocantă și cu sos cu mult usturoi. Așa că am ales să le fac în felul meu. La cuptor, cu fulgi de porumb și sos de iaurt cu mult usturoi.
Ustensile
- Cuptor
- Grătar pentru cuptor (opțional)
Ingrediente
- 1-1.3 kg aripioare de pui jumătăți
- 250 g fulgi de porumb fără zahăr
- 3-4 ouă
- 1 linguriță mustar dijon sau simplu
- 1/2 linguriță pudră de usturoi
- 1/4 linguriță boia afumată
- 1 linguriță boia iute opțional
- 1 linguriță sare
- 1/2 linguriță piper
Metoda
- Aripioarele de pui se tapotează cu un șervet curat și se usucă de excesul de apă.
- Într-o farfurie adâncă se bat ouăle cu muștarul, jumătate linguriță de sare, usturoiul și boiaua afumată.
- Fulgii de porumb se pun într-o pungă și se mărunțesc cu ajutorul unui sucitor. Se adaugă apoi într-o farfurie adâncă și se condimentează cu câte o jumătate de linguriță de sare și una de piper. Dacă le doriți picante adăugați boia iute.
- Se acoperă tava cuptorului cu folie de aluminiu. Grătarul pentru cuptor l-am uns cu puțin ulei de floarea soarelui pentru a evita să se lipească aripioarele. Dacă nu aveți acest tip de grătar, le puteți așeza pe o hârtie de copt dar să le întoarceți la jumătatea timpului.
- Aripioarele se trec una câte una prin ou apoi prin fulgii de porumb și se asează într-un singur strat pe grătarul pentru cuptor. Am repetat acest proces de două ori pentru că nu au avut loc toate într-o singură tură.
- Se dau la cuptorul preîncalzit la 180 grade pentru 30-35 de minute, modul ventilație. Se scot și se lasă să se răcorească 10 minute. Apoi se îndepărtează cu grijă de pe grătar. Eu m-am ajutat de o spatulă.
- Le-am servit cu sos de iaurt cu usturoi.