
Biscuiți cu ovăz și banane
Biscuiții ăștia sunt o revelație. Sunt gustoși, sățioși, îi poți personaliza, sunt sănătoși, rezistă multa zile, îi poți mânca la micul dejun sau ca pe o gustare. Eu sunt îndrăgostită de ei și de multe ori cumpăr banane cu intenția specifica de a le lăsa să se înnegrească să le pot folosi în această rețeta.
Ustensile
- Cuptor
- Tavă pentru cuptor
Ingrediente
- 2 bucăți banane bine coapte
- 60 g unt topit
- 2 ouă
- 2 căni ovăz instant
- 1 lingură unt de arahide
- 2 linguri miere
- 1/2 linguriță esență de vanilie
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat
- 50 g fulgi de ciocolată
- 50 g nuci
- 30 g merișoare
Metoda
- Bananele se pasează cu o furculiță și se amestecă alături de untul topit, ouăle, mierea, untul de arahide și esența de vanilie.
- Apoi se încorporează și restul ingredientelor uscate.
- Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt se împarte compoziția în 15 biluțe, cu ajutorul unui scoop de înghețată sau a unei linguri. Se aplatizează uniform sub formă de biscuiți.
- Se dau la cuptorul încins la 180 grade modul sus-jos plus ventilație, pentru 20 minute.
- Se scot pe un grătar și se lasă să se răcească înainte de fi serviți.