
Burger de vită cu ceapă caramelizată
Burgerul ăsta e o adevărată revelație. Cu un truc atât de simplu și am ridicat gustul la un alt nivel.
Ustensile
- Robot de bucătărie (opțional)
Ingrediente
- 2 chiftele de vită
- 2 chifle pentru burger
- 3 cepe albe
- 4 felii cheddar
- 2 frunze salată
- 4-5 rondele roșie
- 2 castraveți murați
- 2 linguri sos barbeque
- sare
Metoda
- Ceapa se taie în rondele foarte subțiri cu ajutorul unui robot de bucătărie sau un cuțit foarte ascuțit.
- Chiftelele de vită se scot de la frigider cu 30 de minute înainte de preparare.
- Într-o cratiță bine încinsă și unsă cu puțin ulei se pun la prăjit chiftelele. Se adaugă sare și rondelele de ceapă și se aplatizează bine cu ajutorul unei spatule.
- După 3-5 minute, când ceapa începe să se caramelizeze pe margini, întoarcem chifteaua.
- Adăugăm câte două felii de cheddar, și capacul apoi fundul chiflei ca să se încălzească. Mai lăsăm la prăjit încă 3 minute.
- Asamblăm. Ungem fundul chiflei cu sos barbeque, adăugăm chifteaua, rondele de roșie, salată, castraveți murați și capacul chiflei.