
Ceapă murată cu miere
V-am mai arătat eu o rețetă de ceapă murată. De data asta, vin cu versiunea 2.0, cu mai mult oțet dar și un strop de miere. Mi se pare și mai bună și e gata de cosum în 3-4 zile.
Ustensile
- 1 borcan de 500 ml
Ingrediente
- 2 cepe roșii
- 200 ml oțet
- 70 ml miere
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță muștar boabe
- 1 linguriță piper negru boabe
- apă până la umplerea borcanului
Metoda
- Ceapa se taie solzișori grosuți.
- Oțetul, mierea și condimentele se încălzesc la foc mic doar până se topește mierea.
- Adăugăm ceapa într-un borcan și turnăm oțetul peste. Dacă este necesar, mai completăm cu apă până umplem borcanul.
- Se păstrează la frigider. Este gata de consum în 3-4 zile.