
Ceapă roșie murată
Pe vremea când am făcut practică la un restaurant mexican, am descoperit acolo ceapa roșie murată. O puneau peste tacos și brusc aveai perechea perfectă de carne cu ceapă. O mâncam și goală uneori. De atunci mi-a rămas în gând să fac și eu varianta mea și iată că a venit momentul.
Ustensile
- Robot de bucătărie (opțional)
Ingrediente
- 2 cepe roșii mari
- 1 cană apă
- 1/2 cană oțet
- 1 lingură zahăr
- 1 1/2 linguriță sare grunjoasă neiodată
- 1 linguriță boabe piper negru
- 1 linguriță boabe de muștar
- 2 foi mici dafin
Metoda
- Ceapa se curăță și se taie solzișori cu ajutorul unui robot de bucătărie sau de mână cu un cuțit ascuțit.
- Într-o crăticioară se adaugă restul ingredientelor și se încălzesc ușor, fără a fierbe, până când zahărul și sarea se topesc complet.
- Adugăm ceapa în borcan și tasăm ușor.
- Umplem borcanul cu soluția de apă și oțet.
- Se depozitează 1-2 săptămâni într-un loc răcoros și în frigider după deschidere.