Chec sărat

Chec sărat

Una din primele si cel mai de succes rețete este aceea de chec sărat. Ca toate rețetele care îmi plac mie mult, e ușor de făcut. Și pentru că este bogat și sățios, l-am folosit adesea pe post de mâncare de drum, fie în mașină, avion sau chiar în drumeții pe munte.
Porții 4 persoane
Timp de Pregătire 20 minute
Timp De Gătit 50 minute

Ustensile

  • Cuptor
  • Tavă de chec

Ingrediente

Ingredientele uscate

  • 1 1/4 cană făină
  • 250 g bacon cuburi
  • 1 1/4 cană cheddar sau mozzarella ras
  • 1 mână pătrunjel tocat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură zahăr
  • 1/4 linguriță sare
  • 1 mână măsline opțional

Ingredientele lichide

  • 3 ouă
  • 3/4 cană lapte
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui

Metoda

  • Începem prin a căli baconul 5 minute. Îl lăsăm de o parte la răcit.
  • Ouăle se bat împreună cu laptele și uleiul.
  • Amestecăm într-un bol încăpător făina, praful de copt, zahărul și brânza. Adăugăm și pătrunjelul.
  • Incorporăm și ingredientele lichide.
  • Turnăm într-o formă de chec tapetată cu ulei și faină sau cu hârtie de copt și dăm la cuptorul încins la 180 grade pentru 50 minute sau pană când scobitoarea iese uscată.
Fel de mâncare: Appetizer, Breakfast, Snack
Keyword: ariesa, ariesa food, bacon, chec, chec sarat, cheddar, la cuptor, masline, mozzarella, patrunjel, sarat

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Ariesa © Copyright 2020. All rights reserved.
Close