
Chec sărat
Una din primele si cel mai de succes rețete este aceea de chec sărat. Ca toate rețetele care îmi plac mie mult, e ușor de făcut. Și pentru că este bogat și sățios, l-am folosit adesea pe post de mâncare de drum, fie în mașină, avion sau chiar în drumeții pe munte.
Ustensile
- Cuptor
- Tavă de chec
Ingrediente
Ingredientele uscate
- 1 1/4 cană făină
- 250 g bacon cuburi
- 1 1/4 cană cheddar sau mozzarella ras
- 1 mână pătrunjel tocat
- 1 plic praf de copt
- 1 lingură zahăr
- 1/4 linguriță sare
- 1 mână măsline opțional
Ingredientele lichide
- 3 ouă
- 3/4 cană lapte
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
Metoda
- Începem prin a căli baconul 5 minute. Îl lăsăm de o parte la răcit.
- Ouăle se bat împreună cu laptele și uleiul.
- Amestecăm într-un bol încăpător făina, praful de copt, zahărul și brânza. Adăugăm și pătrunjelul.
- Incorporăm și ingredientele lichide.
- Turnăm într-o formă de chec tapetată cu ulei și faină sau cu hârtie de copt și dăm la cuptorul încins la 180 grade pentru 50 minute sau pană când scobitoarea iese uscată.