Chilli sin carne

Chilli sin carne

O rețetă ușoară de post, economică dar foarte aromată
Porții 6 persoane
Timp de Pregătire 10 minute
Timp De Gătit 30 minute

Ingrediente

  • 150 g granule de soia
  • 1 conservă cuburi roșii în bulion
  • 1 conservă suc de roșii
  • 1 conservă fasole neagră sau roșie
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov
  • 4-5 căței usturoi
  • 3 pătrățele ciocolată neagră
  • 1 lingură boia dulce
  • 2-3 ardei piri piri
  • ½ linguriță boia afumată
  • ½ linguriță chimion
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare și piper după gust

Toppinguri pt o porție

  • ½ mână pătrunjel sau coriandru
  • ½ avocado
  • 1 cană orez alb fiert
  • 2-3 felii lămâie sau lime

Metoda

  • Ceapa și usturoiul se toacă mărunt. Morcovul se dă pe răzătoarea mică. Soia se pune la înmuiat în apă clocotită cât să o absoarbă în totalitate.
  • Într-o cratiță încingem uleiul și călim ceapa până devine translucidă. Adăugăm apoi morcovul și călim împreună câteva minute, până când morcovul începe să se înmoaie. Adăugăm apoi usturoiul și mai călim câteva minute.
  • Adăugăm conserva de roșii în bulion și lăsăm să dea în clocot, împreună cu ardeiul iute, boiaua dulce, cea afumată și chimionul, dar și sarea și piperul.
  • Adăugăm granulele de soia și conserva de bulion și mai lăsăm să fiarbă împreună pentru 15 minute.
  • Adăugăm ciocolata și fasolea și mai lăsăm pe foc 5 minute.
  • Se servește cu orez alb, pătrunjel tocat, avocado și lămâie.
Fel de mâncare: Main Course
Keyword: chilli sin carne, de post, soia granule, vegan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Ariesa © Copyright 2020. All rights reserved.
Close