
Chilli vegan cu fasole neagră și cartof dulce
Rețeta asta a pornit de la un surplus de fasole neagră pe care am acumulat-o, bineînțeles, la începutul pandemiei. Mai făcusem burgeri de fasole neagră dar voiam să încerc altceva. Și pentru că am vrut să mai experimentez și rețete vegane, iaca a apărut acest chilli colorat și plin de gust.
Ingrediente
- 1 conservă fasole neagră
- 2 bucăți cartofi dulci
- 4 căței usturoi
- 1 bucată morcov
- 1 conservă roșii bucăți în sos
- 1/2 linguriță curry roșu
- 1 linguriță boia dulce
Metoda
- Fasolea se spală in câteva ape și se scurge. Morcovul se dă prin răzătoarea mica. Ceapa se toacă mărunt. La fel și usturoiul. Cartoful se toacă în cuburi de 1 cm.
- Se călește usturoiul și ceapa pană devine translucidă.
- Se adaugă cartoful dulce și se gătește pentru 10 minute.
- Se adaugă morcovul, fasolea, conserva de roșii și condimentele.
- Se adaugă o cană de apă caldă și se lasă la fiert, la foc mic, 20-30 de minute sau până când legumele sunt fierte și apa a scăzut. Dacă mai este nevoie, mai adăugați apă pe parcurs.
- Se servește cu pătrunjel proaspăt tocat pe deasupra și orez alb.