Chilli vegan cu fasole neagră și cartof dulce

Chilli vegan cu fasole neagră și cartof dulce

Rețeta asta a pornit de la un surplus de fasole neagră pe care am acumulat-o, bineînțeles, la începutul pandemiei. Mai făcusem burgeri de fasole neagră dar voiam să încerc altceva. Și pentru că am vrut să mai experimentez și rețete vegane, iaca a apărut acest chilli colorat și plin de gust.
Porții 2 persoane
Timp de Pregătire 10 minute
Timp De Gătit 40 minute

Ingrediente

  • 1 conservă fasole neagră
  • 2 bucăți cartofi dulci
  • 4 căței usturoi
  • 1 bucată morcov
  • 1 conservă roșii bucăți în sos
  • 1/2 linguriță curry roșu
  • 1 linguriță boia dulce

Metoda

  • Fasolea se spală in câteva ape și se scurge. Morcovul se dă prin răzătoarea mica. Ceapa se toacă mărunt. La fel și usturoiul. Cartoful se toacă în cuburi de 1 cm.
  • Se călește usturoiul și ceapa pană devine translucidă.
  • Se adaugă cartoful dulce și se gătește pentru 10 minute.
  • Se adaugă morcovul, fasolea, conserva de roșii și condimentele.
  • Se adaugă o cană de apă caldă și se lasă la fiert, la foc mic, 20-30 de minute sau până când legumele sunt fierte și apa a scăzut. Dacă mai este nevoie, mai adăugați apă pe parcurs.
  • Se servește cu pătrunjel proaspăt tocat pe deasupra și orez alb.
Fel de mâncare: Main Course
Keyword: ariesa, ariesa food, cartof, cartof dulce, chilli, fasole, fasole neagra, morcov, orez, reteta, reteta rapida, reteta simpla, vegan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Ariesa © Copyright 2020. All rights reserved.
Close