
Cloud bread sau pâine keto fără gluten
Cloud bread este o alternativă ușurică fără gluten și fără carbohidrați la pâinea clasică. Desigur nu are gust de pâine dar e bună de întins diverse pe ea. Pateu, cremă de brânză sau chiar pe post de toast pentru sandviș. Numele de cloud vine de la textura pufoasă.
Ustensile
- Cuptor
- Robot de bucătărie
Ingrediente
- 3 ouă separate albuș de gălbenuș
- 3 linguri cremă de brânză
- 1/4 linguriță oregano sau amestec de semințe
- sare și piper
- 1 lingură amidon de porumb opțional
Metoda
- Albușurile se bat spumă tare cu un robot de bucătarie sau la tel. Opțional putem adăuga o lingură de amidon de porumb. Va ajuta la textura albușului.
- Într-un bol încăpător se omogenizează gălbenușurile și crema de brânză. Se condimentează cu sare și piper.
- Incorporăm cu grijă, cu ajutorul unei spatule prin mișcări circulare de învăluire, albușurile în gălbenușuri.
- Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt se dozează compoziția cu o măsură de 1/3 cană sau se pun câte două linguri.
- Presărăm oregano sau mix de semințe peste.
- Se coc la cuptorul încins la 150 grade pentru 30 de minute.