
Cotlet de porc în sos cremos de smântână și muștar
Stilul meu de a face cumpărături implică de multe ori să cumpăr ce îmi atrage privirea în magazin fără a avea o rețetă în minte sau măcar o vagă idee ce voi face cu acel produs. Las apoi creativitatea să intervină și de cele mai multe ori, nu mă dezamăgește. Așa a fost cu aceste cotlete de porc pe care am decis să le iau acasă fără a ști ce voi face cu ele. Am încropit o rețetă cu clasicele din frigider iar rezultatul este o minunăție.
Ingrediente
- 800-1000 g cotlete de porc
- 2 linguri ulei de măsline
- 4 linguri unt
- 8 căței usturoi
- 1/3 cană supă de pui sau apă
- 200 ml smântână
- 1 linguriță muștar Dijon sau 2 muștar clasic
- 1 lingură rozmarin
- sare și piper
Metoda
- Cotletele se tapotează de excesul de apă cu un șervet curat.
- Se încinge bine o tigaie cu cele două linguri de ulei. Cotletele se asezonează cu sare și piper proaspăt măcinat și se prăjesc câte 5 minute pe fiecare parte sau până când devin aurii.
- Se adaugă usturoiul curățat și zdrobit cu lama cuțitului, rozmarinul și untul. După 5 minute se adaugă supa, se pune capac și se lasă să se gătescă la foc mic pentru 30 de minute.
- După acest timp, se adaugă smântâna și muștarul și se mai lasă pe foc 5 minute până se ingroașă puțin sosul.
- Am servit alături de broccoli pe care l-am opărit 5 minute apoi l-am tras în tigaie în puțin unt și l-am condimentat cu sare, piper și usturoi granulat.