Curry galben vegan cu năut și salată de ardei capia
Pentru zilele de post, o rețetă simplă și super aromată de curry vegan.
Ingrediente
- 1 conservă năut
- 2 morcovi
- 1 cană salată de ardei capia am folosit
Pravalia Idicel - 3 cm ghimbir
- 5 căței usturoi
- 1 lingură boia iute opțional
- 100 ml smântână de cocos
- 2 lingurițe curry galben
- 1 linguriță sare
- 2/3 cană apă
- 2 linguri ulei
Metoda
- Într-o cratiță am încins 2 linguri de ulei si am călit pentru 2 minute ghimbirul si usturoiul tocate mărunt, alături de boiaua iute. Dacă nu mâncați picant puteți reduce cantitatea de boia sau o puteți scoate de tot din rețetă.
- Adugăm năutul scurs de zeamă și clătit bine și morcovii curățați și tăiați rondele și călim în continuare pentru 5 minute.
- Adăugăm 2/3 cană apă și lăsăm să se fiarbă împreună timp de 10 minute sau până când scade apa complet.
- Adăugăm salata de ardei capia, curry galben și mai gătim 5 minute. Adăugăm apoi smântâna de cocos și mai gătim 3 minute.
- Am servit cu orez integral. Pentru o porție am pus la fiert 1/3 cană orez cu 1 cană de apă. Când începe să fiarbă apa, punem capacul ți fierbem la foc mic pentru 15 minute, cu capac. Continuăm să gătim la foc mare, fără capac, pentru alte 15 minute. Stingem focul, acoperim oala cu un prosop curat, apoi punem capacul și lăsăm 10 minute să se odinească.