
Curry verde cu jackfruit
Pentru cei care vor să mai sară peste carne, jackfruit est e o alternativă cu o textură asemănătoare cu cea a cărnii. M-am gândit că ar fi o adiție interesantă într-un curry verde aromat și cremos. Și unde mai pui că pasta verde pentru curry o poți face chiar tu. Rețeta aici.
Ustensile
- Wok (opțional)
Ingrediente
- 200 g jackfruit găsit la DM
- 3 dovlecei mici
- 1 morcov mare
- 2 ardei roșii
- 2 linguri ulei de măsline
- 1/3 cană apă
- 4 linguri pastă pentru curry verde rețeta pe site
- 200 ml cremă de cocos
Metoda
- Dovlecelul se toacă cuburi potrivite. Morovul se toacă rondele. Ardeiul se toacă cuburi potrivite.
- Legumele se călesc într-un wok (sau orice cratiță antiaderentă) pentru 10 minute, până încep să se înmoaie puțin.
- Adăugăm jackfruit și apa și lăsăm să fiarbă împreună 10 minute.
- Adugăm apoi pasta verde pentru curry și crema de cocos. Mai lăsăm 5 minute pe foc până se omogenizează și se îngroasă sosul.
- Se servește cu orez alb.