
Fajitas de pui
Ideea acestei rețete a pornit de la un condiment special pentru fajitas zărit la zona de internaționale. Și deși nu obișnuiesc să cumpăr astfel de mixuri, am zis că merită încercat totuși.
Ingrediente
- 500 g piept de pui fileuri
- 4 tortilla wraps
- 1 ceapă albă
- 1 ardei verde
- 1 ardei roșu
- 1/2 lămâie zeama
- 1 plic condiment pentru fajitas
Pentru guacamole
- 2 avocado
- 1 fir ceapă verde
- 1 roșie
- 1 mână pătrunjel
- 1/2 lămâie
- sare și piper
Metoda
- Amestecăm pieptul de pui cu zeama de lămâie și condimentul special și lăsăm de o parte să se marineze puțin.
- Avocado se zdrobește cu o furculiță. Roșia se toacă marunt, la fel și ceapa verde și pătrunjelul. Se adaugă și zeama de lămâie. Se amestecă toate și se condimentează cu sare și piper.
- Într-un wok incingem câteva linguri de ulei și rumenim carnea 5 minute.
- Adăugăm apoi ardeiul și ceapa tăiate bastonașe și gătim la foc iute pentru 10 minute sau până când carnea e gătită și legumele sunt pătrunse dar nu foarte moi.
- Lipiile le încălzim într-o cratiță anti aderentă. Câteva secunde pe fiecare parte ar trebui să fie suficient.
- Pentru asamblare, întindem guacamole în partea centrală a lipiei, apoi puiul cu legume, împăturim și este gata.