
Feta la cuptor
Rețeta asta nu are nevoie de niciun skill. O încropești cât ai zice “feta”, e super gustoasă, aspectuoasă și practic nu o să te mai saturi de ea.
Ustensile
- Cuptor
- Tavă mică pentru cuptor
Ingrediente
- 250 g feta
- 1 1/2 cană roșii bucăți proaspete sau din conservă
- 1/2 ardei capia tăiat subțire
- 1 bucată ceapă roșie solzișori
- 1/2 cană măsline fără sâmburi (opțional)
- 1 linguriță oregano uscat
- 3-4 linguri ulei de măsline
- 1 lingură busuioc proaspăt tocat
Metoda
- Într-o tava mică de cuptor adăugăm roșiile.
- Peste ele, în mijloc, așezăm bucata de brânză feta.
- Pe margini adăugăm ceapa, ardeiul și măslinele.
- Peste blocul de feta presărăm oregano uscat apoi picurăm ulei peste tot.
- Dăm la cuptorul încins la 200 grade pentru 10 minute.
- Presărăm busuioc verde tocat. Se servește cu pâine prăjită.