
Ficăței garam masala
Am mâncat ficăței în multe feluri de-a lungul vieții, dar așa ficăței aromați, cremoși și dulci eu nu am mai mâncat niciodată. Se fac foarte ușor, au un gust aparte iar dacă nu săriți peste primul pas, vă garantez că nu veți da greș niciodată.
Ingrediente
- 800-1000 g ficăței de pui
- 2 cepe potrivite
- 5 căței usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 foi dafin
- 1/2 linguriță boia iute
- 1 linguriță turmeric
- 1 linguriță curry roșu
- 3 linguri pastă de tomate
- 2 lingurițe garam masala
- 1 cană apă
- sare și piper
Metoda
- Ficățeii se țin la frigider în apă rece, timp în care se schimbă apa de 2-3 ori. Astfel scăpăm de sânge și devin mai fragezi.
- Ceapa și usturoiul se curăță și se toacă mărunt.
- Ceapa, usturoiul și foile de dafin se călesc împreună într-o cratiță încinsă.
- Adăugăm boiaua, turmericul, curry și pasta de tomate și omogenizăm bine totul cu un strop de apă.
- Adăugăm ficățeii, o cană de apă și garam masala. Lăsăm la fiert 30 de minute cu capac, la foc mediu spre mic.
- Am servit cu un piure de cartofi și morcovi mov.