Frigărui marinate în kefir și harissa cu sos tahini cu busuioc

Frigărui marinate în kefir și harissa cu sos tahini cu busuioc

Inspirația a pornit de la pasta harissa, o pastă aromată, ușor picantă cu gust intens.
Porții 2 persoane
Timp de Pregătire 20 minute
Timp De Gătit 15 minute

Ingrediente

Pentru marinată

  • 1 cană kefir sau iaurt
  • 1 lingură harissa aceasta de la Al'Fez
  • 1/4 linguriță chimion
  • 2 căței usturoi dat prin presă
  • sare și piper

Restul ingredientelor

  • 1 kg mușchiuleț de pui
  • 1 mană mix ierburi verzi
  • 2 castraveți
  • 2 roșii potrivite
  • 1/2 cană sos tahini cu busuioc rețeta aici

Metoda

  • Ingredientele pentru marinată se amestecă într-un bol. Se adaugă mușchiulețul de pui și se lasă la marinat pentru cel puțin o oră, ideal două.
  • După ce a stat la marinat, punem câte două bucăți de pui prin frigăruie astfel încât să se așeze cât mai plat de-a lungul bețișorului.
  • Se prăjesc într-o tigaie cu un strat foarte subțire de ulei la foc mediu spre iute sau pe grătar/ grill . În 15 minute ar trebui să fie gata.
  • Se servesc pe un start de salată împreună cu sosul de tahini și busuioc.
Fel de mâncare: Main Course
Keyword: busuioc, frigarui, garlic, harissa, iaurt, kefir, tahini

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Ariesa © Copyright 2020. All rights reserved.
Close