
Gulaș de porc
Pentru mine mâncărurile de suflet sunt mâncărurile cu sos de roșii și carne fragedă. Gulașul ăsta e fix ce trebuie într-o zi friguroasă de toamnă sau iarnă.
Ingrediente
- 1 kg gulaș de porc
- 1 ardei roșu tocat mărunt
- 1 morcov tocat mărunt
- 1 ceapă tocată mărunt
- 5 căței usturoi tocat mărunt
- 4-5 cartofi cuburi mari
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 2 căni stock de legume sau apă
- 3-4 linguri pastă de tomate
- 1 lingură boia dulce
- 1 linguriță boia afumată
- 1 legătură pătrunjel
- 1 linguriță sare
Metoda
- Într-o oală cu capac călim întâi ceapa în 2 linguri de ulei până devine translucidă.
- Adăugăm apoi restul legumelor și le călim și pe ele câteva minute. Dacă începe să se lipească, mai adăugăm puțină apă.
- Adăugăm usturoiul și îl călim 1 minut.
- Apoi adăugăm și pasta de tomate și o gătim până se caramelizează puțin.
- Turnăm și apa, adăugăm carnea, boiaua și sarea și lăsăm la fiert, cu capac, pentru 30 de minute.
- După cele 30 de minute, punem la fiert și cartofii.
- La sfârșit, după ce închidem focul, presărăm pătrunjel proaspăt tocat.