Lipii naan cu discard de maia

Lipii naan cu discard de maia

Pandemia nu a adus numai izolare și distanțare socială ci și ceva minunat precum maiaua. Ne-am aventurat mulți în călătoria de a crește o maia și a face pâine. Procesul e lung și puțin complicat dar și rezultatul e pe măsura. Ce rămâne în urmă este bunătate de multă maia pe care trebuie să o arunci la fiecare hrănire. Și pentru că m-a durut sufletul să o arunc, am păstrat-o într-un borcan la frigider în speranța că îi voi găsi o utilitate. Și i-am găsit, în aceste lipii naan ultra delicioase.
Porții 2 persoane
Timp de Pregătire 1 oră 30 minute
Timp De Gătit 30 minute

Ingrediente

  • 300 g făină albă 000
  • 1 lingură zahăr alb
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță sare
  • 120 g discard maia
  • 1/4 cană ulei de floarea soarelui
  • 1/4 cană iaurt grecesc
  • 2-4 linguri apă
  • 60 g unt

Metoda

  • Într-un bol încăpător se amestecă făina, zahărul, praful de copt, sarea. Se adaugă discarudl de maia, uleiul si iaurtul grecesc.
  • Se frământata cu mâna până când se formează un aluat. Se adaugă apă cât să dea elasticitate aluatului. Se scoate pe blat și se frământă 5 minute.
  • Se pune înapoi in bol, se acoperă cu un șervet curat și se lasă la dospit o oră.
  • După ce crește, se scoate pe blat și se împarte în opt parți egale și se formează în biluțe. Cu ajutorul sucitorului întindem aluatul în lipii subțiri. Se dau cu făină și se lasă pe blat pe măsura ce se întind.
  • Se încinge o tigaie la foc mediu. Se unge cu un șervețel îmbibat in ulei. Se așază pe rând câte o lipie. Se coace 2-3 minute iar înainte de a o întoarce, se unge cu unt. Se mai lasă alte 2 minute și pe partea cealaltă și se unge din nou cu unt.
  • Se scoate pe o farfurie acoperită cu un prosop pentru a le menține călduțe și moi. În untul topit, opțional, puteți adăuga un praf de usturoi granulat.
  • Se pot folosi la o shaorma de casă, pe post de suport pentru hummus, salată de vinete sau pur si simplu, ca orice pâine.
Fel de mâncare: Side Dish
Keyword: ariesa, ariesa food, discard, discard maia, lipie, lipii, maia, naan, paine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Ariesa © Copyright 2020. All rights reserved.
Close