Mâncare de chorizo și cartofi

Mâncare de chorizo și cartofi

Oricâte minunății ai degusta pe lumea asta, o mâncare bună de cartofi cu cârnat merge direct la suflet. Dar ce-ar fi să o facem cu chorizo? Un cârnat spaniol roșu și picant care se potrivește perfect în rețeta asta cu abundența de ceapă caramelizată și dulce.
Porții 2 persoane
Timp de Pregătire 10 minute
Timp De Gătit 30 minute

Ingrediente

  • 200 g chorizo picant
  • 200 g ceapă albă sau 2 cepe
  • 600 g cartofi sau 10 cartofi mici
  • 3 linguri ulei
  • 2 lingurițe pastă de tomate
  • 1 lingurilță boia dulce
  • 1 linguriță usturoi granulat
  • sare și piper după gust

Pentru servit

  • 1 mână pătrunjel tocat
  • 1 mână parmezan fâșii

Metoda

  • Cartofii îi curățăm de coajă, îi spălăm și îi tăiem rondele late de 0.5 cm. Ceapa o tăiem solzișori. Chorizo îl tăiem rondele.
  • Într-o cratiță în care am încins o lingură de ulei, rumenim chorizo timp de 3 minute. Scoatem de o parte.
  • În aceași cratiță, câlim ceapa până se inmoaie puțin și absoarbe toată grăsimea lăsată în urnă de chorizo. Scoatem de o parte, lângă chorizo.
  • În aceași cratiță, incingem alte două linguri de ulei și adăugăm cartofii. Îi călim până devin aurii. Adăugăm boiaua si usturoiul granulat dar si sarea și piperul. Dacă încep să se lipească, adăugăm puțină apă. Punem capac si îi gătim 10 minute, până sunt pătrunși dar nu gata.
  • La final, adăugăm și chorizo, ceapa și pasta de tomate, condimentăm cu sare și piper și lăsăm să se împreuneze aromele pentru 5-10 minute.
  • Servim cu fâșii de parmezan (sau orice branză mai tare și sărată aveți) și pătrunjel proaspăt tocat.
Fel de mâncare: Main Course
Keyword: ariesa, ariesa food, cartof, cartofi, chorizo, pasta de tomate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Ariesa © Copyright 2020. All rights reserved.
Close