
Mâncărică de dovleac cu chorizo și orez
Rețeta perfectă de întâmpinat toamna,
Ingrediente
- 1 dovleac plăcintar
- 200 g cârnat chorizo
- 200 g brânză feta
- 2 cepe potrivite
- 2 lingurițe pastă harissa (sau pastă de tomate sau pastă de ardei sau doar boia)
- 2 linguri ulei de măsline
- ½ cană orez
- 1 cană apă
- sare și piper
Metoda
- Dovleacul se curăță de coajă și sâmburi și se taie cuburi cam de 3 cm. Ceapa se curăță și se taie în opt. Cârnatul chorizo se taie în rondele.
- Dovleacul și ceapa se pun într-o tavă bună pt cuptor, se dau cu sare, piper și amestecul de harissa și ulei, se toarnă un strop de apă și se dă la cuptor pentru 25 minute la 200°.
- După cele 25 de minute se adaugă chorizo și se mai lasă la cuptor 20 de minute.
- Apoi se adaugă orezul și apa, se acoperă cu folie de aluminiu și se gătesc 10 minute. Stingem cuptorul și mai lăsăm 10 minute în cuptor.
- Se servește cu brânză feta sfărâmată pe deasupra și ceapă verde tocată.