Mazăre cu bacon și smântână

264

Mazăre cu bacon și smântână

Toată viața am mâncat mazăre într-un singur fel, cu sos de roșii și mărar. Dar nu știu ce mi-a venit într-o zi și am dat roșiile pe smântână. A ieși atât de bun și de cremos încât am zis că trebuie să împărtășesc cu voi.
Porții 2 persoane
Timp de Pregătire 15 minute
Timp De Gătit 30 minute

Ingrediente

  • 400 g mazăre congelată cu gătire rapidă
  • 2 cartofi potriviți
  • 250 g bacon sau piept de pui
  • 2 cepe potrivite
  • 100 ml smântână de gătit
  • 2 mâini pătrunjel
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță mix de legume uscate
  • sare și piper

Metoda

  • Ceapa se curăță și se taoe solzișori mari. Cartofii se curăță de coajă și se taie cuburi potrivite. Baconul se taie cuburi.
  • Într-o cratiță se încinge uleiul și se călește baconul pentru 3 minute.
  • Adăugăm ceapa și călim până se caramelizează. Apoximativ 7-10 minute.
  • Adăugăm cartofii. Călim 5 minute apoi adaugăm apă să acopere și fierbem la foc mediu spre mare timp de 10 minute sau până când cartofii sunt pătrunși.
  • Adăgăm mazărea și condimentele și mai fierbem 5 minute până când scade apa aproape complet. Dacă nu folosiți mazăre deja fiartă, adăugați-o odată cu cartofii.
  • Adăugăm smântâna, mai fierbem 2 minute apoi, la final, adăugăm pătrunjelul.
Fel de mâncare: Main Course
Keyword: bacon, ceapa, mazare, smantana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Ariesa © Copyright 2020. All rights reserved.
Close