Mușchiuleț de casă

Mușchiuleț de casă

Când vine vorba de mezeluri din comerț, cred că toți avem o reținere în a le consuma prea des. Dar dacă v-aș spune că este foarte ușor să vă faceți acasă propriul mușchiuleț? Curat și aromat, fără a renunța la nimic. Iată cât de simplu este.
Porții 2 persoane
Timp de Pregătire 10 minute
Timp De Gătit 2 ore 5 minute
Timp de așteptare 2 zi

Ustensile

  • Cuptor
  • Frigider
  • Mojar

Ingrediente

  • 500 g mușchiuleț de porc

Condimente

  • 1 lingură sare grunjoasă
  • 1 linguriță piper boabe sau pudră
  • 1 linguriță usturoi granulat
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1/4 linguriță boia afumată
  • 5 boabe ienibahar sau 1 linguriță pudră
  • 3 foi dafin
  • 2 lingurițe cimbru
  • 1/2 linguriță coriandru
  • 1/4 linguriță chimion
  • 1/4 linguriță cuișoare
  • 1/4 linguriță nucșoară

Metoda

  • Condimentele sub formă de boabe și foile de dafin se mărunțesc într-un mojar și apoi de amestecă cu restul condimentelor. Dacă ceva vă lipsește, pur si simplu omiteți. Păstrați obligatoriu sarea.
  • Mușchiulețul îl uscăm bine cu un prosop curat.
  • Se masează bine condimentele pe toată suprafața mușchiului și se înfășoară strâns în folie alimentară.
  • Se dă la frigider pentru 2 zile.
  • După cele 2 zile, scoatem carnea din frigider și o tapotăm de excesul de lichid. O înfășurăm strâns în hârtie de copt, închizând bine și capetele.
  • Se dă la cuptorul încins la 100 grade pentru 2 ore, modul ventilație.
  • Când este gata, scoatem din cuptor, îl lăsăm să se răcorească câteva minute, îl spălăm de stratul de condimente și îl mai dăm la cuptor pentru 5 minute să se usuce.
Fel de mâncare: Side Dish, Snack
Keyword: ariesa, ariesa food, fara E-uri, mezel, muschiulet, porc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Ariesa © Copyright 2020. All rights reserved.
Close