
Mușchiuleț de casă
Când vine vorba de mezeluri din comerț, cred că toți avem o reținere în a le consuma prea des. Dar dacă v-aș spune că este foarte ușor să vă faceți acasă propriul mușchiuleț? Curat și aromat, fără a renunța la nimic. Iată cât de simplu este.
Ustensile
- Cuptor
- Frigider
- Mojar
Ingrediente
- 500 g mușchiuleț de porc
Condimente
- 1 lingură sare grunjoasă
- 1 linguriță piper boabe sau pudră
- 1 linguriță usturoi granulat
- 1 linguriță boia dulce
- 1/4 linguriță boia afumată
- 5 boabe ienibahar sau 1 linguriță pudră
- 3 foi dafin
- 2 lingurițe cimbru
- 1/2 linguriță coriandru
- 1/4 linguriță chimion
- 1/4 linguriță cuișoare
- 1/4 linguriță nucșoară
Metoda
- Condimentele sub formă de boabe și foile de dafin se mărunțesc într-un mojar și apoi de amestecă cu restul condimentelor. Dacă ceva vă lipsește, pur si simplu omiteți. Păstrați obligatoriu sarea.
- Mușchiulețul îl uscăm bine cu un prosop curat.
- Se masează bine condimentele pe toată suprafața mușchiului și se înfășoară strâns în folie alimentară.
- Se dă la frigider pentru 2 zile.
- După cele 2 zile, scoatem carnea din frigider și o tapotăm de excesul de lichid. O înfășurăm strâns în hârtie de copt, închizând bine și capetele.
- Se dă la cuptorul încins la 100 grade pentru 2 ore, modul ventilație.
- Când este gata, scoatem din cuptor, îl lăsăm să se răcorească câteva minute, îl spălăm de stratul de condimente și îl mai dăm la cuptor pentru 5 minute să se usuce.