Osso buco

115

Osso buco

Mâncarea cu sos și carne fragedă are un loc special în inima mea. Iar de când am oala de fontă, mi-e tot dragul să fac pentru că știu că se va găti perfect.
Porții 2 persoane
Timp de Pregătire 30 minute
Timp De Gătit 2 ore

Ustensile

  • Oală cu capac

Ingrediente

  • 2 bucăți rasol de vită cuburi mari
  • 1 morcov tocat mărunt
  • 1/2 țelină tocată mărunt
  • 1 ardei roșu tocat mărunt
  • 1 ceapă roșie mare tocată mărunt
  • 3 căței usturoi tocat mărunt
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 cană apă
  • 2 cartofi cuburi mari
  • 1 morcov rondele
  • sare și piper
  • 2 linguri boia dulce
  • 1 mână pătrunjel tocat

Metoda

  • Vita se scoate din frigider cu 30 de minute înainte de a fi gătită și se tapotează de excesul de apă cu un prosop uscat.
  • Într-o oală unsă cu puțin ulei se prăjește carnea până devine maronie pe toate părțile. Se scoate de-o parte.
  • În aceeași oală se mai adaugă un strop de ulei și se călește ceapa si usturoiul pentru câteva minute.
  • Adăugăm și morcovul, țelina și ardeiul și le călim și pe ele câteva minute. Condimentăm cu sare, piper și boia.
  • Adăugăm apoi pasta de tomate și călim împreună cu legumele până se caramelizează puțin.
  • Adăugăm înapoi carnea, apa, acoperim cu un capac și lăsăm să fiarbă la foc mic pentru 2 ore.
  • În ultima jumătate de oră adăugăm și cartofii cuburi și morcovul rondele.
  • Se servește cu pătrunjel verde presărat pe deasupra.
Fel de mâncare: Main Course
Keyword: ariesa, ariesa food, burger vita, cartofi, ceapa, morcov, osso buco, telina, tocana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Ariesa © Copyright 2020. All rights reserved.
Close