Osso buco

Osso buco

Mâncarea cu sos și carne fragedă are un loc special în inima mea. Iar de când am oala de fontă, mi-e tot dragul să fac pentru că știu că se va găti perfect.
Porții 2 persoane
Timp de Pregătire 30 minute
Timp De Gătit 2 ore

Ustensile

  • Oală cu capac

Ingrediente

  • 2 bucăți rasol de vită cuburi mari
  • 1 morcov tocat mărunt
  • 1/2 țelină tocată mărunt
  • 1 ardei roșu tocat mărunt
  • 1 ceapă roșie mare tocată mărunt
  • 3 căței usturoi tocat mărunt
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 cană apă
  • 2 cartofi cuburi mari
  • 1 morcov rondele
  • sare și piper
  • 2 linguri boia dulce
  • 1 mână pătrunjel tocat

Metoda

  • Vita se scoate din frigider cu 30 de minute înainte de a fi gătită și se tapotează de excesul de apă cu un prosop uscat.
  • Într-o oală unsă cu puțin ulei se prăjește carnea până devine maronie pe toate părțile. Se scoate de-o parte.
  • În aceeași oală se mai adaugă un strop de ulei și se călește ceapa si usturoiul pentru câteva minute.
  • Adăugăm și morcovul, țelina și ardeiul și le călim și pe ele câteva minute. Condimentăm cu sare, piper și boia.
  • Adăugăm apoi pasta de tomate și călim împreună cu legumele până se caramelizează puțin.
  • Adăugăm înapoi carnea, apa, acoperim cu un capac și lăsăm să fiarbă la foc mic pentru 2 ore.
  • În ultima jumătate de oră adăugăm și cartofii cuburi și morcovul rondele.
  • Se servește cu pătrunjel verde presărat pe deasupra.
Fel de mâncare: Main Course
Keyword: ariesa, ariesa food, burger vita, cartofi, ceapa, morcov, osso buco, telina, tocana

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Ariesa © Copyright 2020. All rights reserved.
Close