
Pâine cu bicarbonat
O pâine rapidă, fără dospire, densă și gustoasă.
Ingrediente
- 500 g făină albă 000
- 400 g kefir
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță bicarbonat
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri mix de semințe opțional
Metoda
- Făina se cerne și se amestecă cu sarea, bicarbonatul și semințele.
- Adăugăm kefirul și uleiul și frământăm 5 minute până se formează un aluat ușor lipicios.
- Formăm într-o franzelă și așezăm într-o tavă pe care am pus o foaie de pergament.
- Dăm la cuptorul încins la 200°, modul căldură sus jos, la mijlocul cuptorului, 30 de minute cu sursă de abur (o tavă așezată în partea de jos a cuptorului cu apă clocotită) și 30 de minute fără sursă de abur, pe treapta de jos a cuptorului.
- O lăsăm să se răcorească 20 de minute înainte de a o tăia.
- Se păstrează învelită în prosop și apoi în pungă de plastic.