Pâine cu bicarbonat

Pâine cu bicarbonat

O pâine rapidă, fără dospire, densă și gustoasă.
Porții 4 persoane
Timp de Pregătire 10 minute
Timp De Gătit 1 oră

Ingrediente

  • 500 g făină albă 000
  • 400 g kefir
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri mix de semințe opțional

Metoda

  • Făina se cerne și se amestecă cu sarea, bicarbonatul și semințele.
  • Adăugăm kefirul și uleiul și frământăm 5 minute până se formează un aluat ușor lipicios.
  • Formăm într-o franzelă și așezăm într-o tavă pe care am pus o foaie de pergament.
  • Dăm la cuptorul încins la 200°, modul căldură sus jos, la mijlocul cuptorului, 30 de minute cu sursă de abur (o tavă așezată în partea de jos a cuptorului cu apă clocotită) și 30 de minute fără sursă de abur, pe treapta de jos a cuptorului.
  • O lăsăm să se răcorească 20 de minute înainte de a o tăia.
  • Se păstrează învelită în prosop și apoi în pungă de plastic.
Fel de mâncare: Side Dish
Keyword: bicarbonat, fara dospire, fara drojdie, paine, soda bread

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Ariesa © Copyright 2020. All rights reserved.
Close