
Pastă pentru curry verde
Curryurile sunt pentru mine niște tocănițe exotice cu arome deosebite. Le poți face cum vrei, cu ce vrei. Vegane sau nu, sunt mereu hrănitoare și gustoase. Iar la bază, e această minunată pastă verde. O explozie de gust și arome.
Ustensile
- Robot de bucătărie
- Răzătoare mică
- Borcan cu capac
Ingrediente
- 3-4 cm ghimbir proaspăt
- 3 căței usturoi
- 1 lâmâie mică coaja și zeama
- 2 cepe verzi doar partea verde
- 1/2 cană coriandru verde sau busuioc
- 1 ardei mic iute
- 2 lingurițe coriandru pudră
- 1/2 linguriță chimion pudră
- 1/2 linguriță turmeric
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 2 linguri cremă de cocos
- 1/2 linguriță piper alb pudră
- 1/4 linguriță sare
Metoda
- Ghimbirul de curăță de coajă cu ajutorul unei lingurițe, prin răzuire. Se dă apoi pe răzătoarea mică.
- Usturoiul se curăță și se dă prin presă.
- Ardeiului iute i se îndepărtează codița și semințele și se toacă mărunt.
- Coriandrul se spală, se scurge de apă și se toacă grosier.
- Toate ingredientele se combină într-un robot de bucătărie și se blenduiesc până obținem o pasă omogenă.
- Se depozitează într-un borcan închis etanș. Se păstrează la frigider până la 2 săptămâni.