Paste al forno cu ciuperci

259

Paste al forno cu ciuperci

Obișnuiam să nu mă omor după paste, dar când mi-am dat seama cât de versatile și gustoase pot fi, m-am îndrăgostit de ele. Pastele astea la cuptor au ricotta delicată și mozzarella care se întinde delicios. Iar ciupercile sunt oricum pe lista mea de favorite.
Porții 4 persoane
Timp de Pregătire 20 minute
Timp De Gătit 10 minute

Ustensile

  • Cuptor

Ingrediente

  • 250 g paste penne, fusilli etc
  • 500 g ciuperci brune
  • 250 g ricotta
  • 200 g mozzarella rasă + o mână pentru decor
  • 100 ml smântână lichidă
  • 3 linguri unt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1/2 linguriță pudră de usturoi
  • 1/4 linguriță nucșoară

Metoda

  • Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet și se scurg bine de apă. Eu am folosit paste rustice de la Alto Pasta.
  • Între tmp, spălăm bine ciupercile și îndepărtăm piciorușele. Le tăiem în semilune.
  • Într-un wok bine încins, călim ciupercile până sunt gătite complet și nu mai lasă apă. Condimentăm cu sare, piper și pudră de usturoi.
  • Într-un bol adăugăm ricotta, mozzarella și smântâna și omogenizăm bine. Incorporăm și pastele și ciupercile. Păstrăm câteva pentru decor.
  • Ungem o tavă pentru cuptor cu unt. Eu am avut 2 vase mici rotunde si o tavă mică pătrată. Adăgăm compoziția și decorăm cu mozzarella rasă și ciupercile păstrate.
  • Radem nucșoară pe deasupra.
  • Dăm la cuptorul încins la 180 garde pentru 10 minute.
Fel de mâncare: Main Course
Keyword: al forno, ciuperci, mozzarella, paste, paste al forno, ricotta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Ariesa © Copyright 2020. All rights reserved.
Close