
Paste al forno cu ciuperci
Obișnuiam să nu mă omor după paste, dar când mi-am dat seama cât de versatile și gustoase pot fi, m-am îndrăgostit de ele. Pastele astea la cuptor au ricotta delicată și mozzarella care se întinde delicios. Iar ciupercile sunt oricum pe lista mea de favorite.
Ustensile
- Cuptor
Ingrediente
- 250 g paste penne, fusilli etc
- 500 g ciuperci brune
- 250 g ricotta
- 200 g mozzarella rasă + o mână pentru decor
- 100 ml smântână lichidă
- 3 linguri unt
- 2 linguri ulei de măsline
- 1/2 linguriță pudră de usturoi
- 1/4 linguriță nucșoară
Metoda
- Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet și se scurg bine de apă. Eu am folosit paste rustice de la Alto Pasta.
- Între tmp, spălăm bine ciupercile și îndepărtăm piciorușele. Le tăiem în semilune.
- Într-un wok bine încins, călim ciupercile până sunt gătite complet și nu mai lasă apă. Condimentăm cu sare, piper și pudră de usturoi.
- Într-un bol adăugăm ricotta, mozzarella și smântâna și omogenizăm bine. Incorporăm și pastele și ciupercile. Păstrăm câteva pentru decor.
- Ungem o tavă pentru cuptor cu unt. Eu am avut 2 vase mici rotunde si o tavă mică pătrată. Adăgăm compoziția și decorăm cu mozzarella rasă și ciupercile păstrate.
- Radem nucșoară pe deasupra.
- Dăm la cuptorul încins la 180 garde pentru 10 minute.