Paste cu somon

475

Paste cu somon

Pastele sunt cred una din cele mai tari invenții culinare. De ce? Pentru că pot fi pe toate gusturile, pentru toți mofturoșii cu tot felul de sosuri și toppinguri. Ale mele sunt cu somon.
Porții 2 persoane
Timp de Pregătire 5 minute
Timp De Gătit 15 minute

Ustensile

  • Răzătoare mică

Ingrediente

  • 120 g paste tagliatelle
  • 120 g somon tăiat cuburi
  • 200 ml smântână lichidă
  • 50 g parmezan + extra
  • 1 lingură capere stoarse
  • 1 mână busuioc proaspăt tocat
  • 1 lămâie coaja și zeama
  • 4 căței usturoi tocat mărunt

Metoda

  • Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet.
  • Somonul îl călim timp de 5 minute, fără ulei, într-un wok (sau o tigaie anti aderentă încăpătoare).
  • Adăugăm usturoiul și le călim un minut împreună.
  • Adăugăm smântâna și 2 linguri de apă de la paste. Amidonul eliberat în apă va ajuta sosul să se îngroașe.
  • Adăugăm coaja și zeama de lămâie.
  • Scurgem pastele de apă și le adăugăm și ele peste sos.
  • Oprim focul, adăugăm caperele și parmezanul și amestecăm bine totul.
  • Se servesc cu busuioc proaspăt tocat, piper și extra parmezan.
Fel de mâncare: Main Course
Keyword: ariesa, ariesa food, busuioc, capere, lamaie, parmezan, paste, paste cu somon, smantana, somon, usturoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Ariesa © Copyright 2020. All rights reserved.
Close