Pateu de ficat

Pateu de ficat

Sunt un om simplu, îmi place pateul pe pâine. Doar că în comerț, pateul nu prea vede ficat. Așa că mi-am zis că trebuie să îl fac natural, acasă. Și este atât de simplu și bun.
Porții 4 persoane
Timp de Pregătire 10 minute
Timp De Gătit 10 minute

Ustensile

  • Robot de bucătărie

Ingrediente

  • 500 g ficat de pui
  • 3 linguri unt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 1 foaie dafin

Condimente

  • 200 g unt
  • 1/4 linguriță ghimbir
  • 1/4 linguriță ienibahar pudră
  • 1/4 linguriță nucșoară pudră
  • 1/4 linguriță usturoi granulat
  • 1/4 linguriță coriandru pudră
  • 1/4 linguriță boia dulce
  • 1 linguriță sare

Metoda

  • Ficățeii se spală bine și se lasă în apă la frigider pentru 2 ore, timp în care se schimbă apa de 2-3 ori. După acest timp, se scot din frigider și se scurg bine de apă.
  • Într-o tigaie se încinge uleiul și untul și se călesc ficățeii pentru 8 minute. Ei trebuie să rămână rozalii în mijloc altfel pateul devine amar.
  • Se scot de o parte și în aceeași cratiță se călește ceapa până devine translucidă împreună cu foaia de dafin.
  • Se aduc și ficățeii în cratiță și se mai călesc 2 minute împreună.
  • Lăsăm să se răcorească puțin și transferăm totul în robot (mai puțin foaia de fain), alături de condimente și unt și blendăm până devine o pastă cremoasă.
  • Transferăm în borcane și turnăm pe deasupra unt topit și sare care va sigila și îl va păstra proaspăt pentru mai mult timp.
Fel de mâncare: Appetizer, Breakfast
Keyword: ariesa, ariesa food, ficat, ficat de pui, paine, pate de ficat, pateu, pe paine, unt

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Ariesa © Copyright 2020. All rights reserved.
Close