
Pateu de ficat
Sunt un om simplu, îmi place pateul pe pâine. Doar că în comerț, pateul nu prea vede ficat. Așa că mi-am zis că trebuie să îl fac natural, acasă. Și este atât de simplu și bun.
Ustensile
- Robot de bucătărie
Ingrediente
- 500 g ficat de pui
- 3 linguri unt
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă tocată mărunt
- 1 foaie dafin
Condimente
- 200 g unt
- 1/4 linguriță ghimbir
- 1/4 linguriță ienibahar pudră
- 1/4 linguriță nucșoară pudră
- 1/4 linguriță usturoi granulat
- 1/4 linguriță coriandru pudră
- 1/4 linguriță boia dulce
- 1 linguriță sare
Metoda
- Ficățeii se spală bine și se lasă în apă la frigider pentru 2 ore, timp în care se schimbă apa de 2-3 ori. După acest timp, se scot din frigider și se scurg bine de apă.
- Într-o tigaie se încinge uleiul și untul și se călesc ficățeii pentru 8 minute. Ei trebuie să rămână rozalii în mijloc altfel pateul devine amar.
- Se scot de o parte și în aceeași cratiță se călește ceapa până devine translucidă împreună cu foaia de dafin.
- Se aduc și ficățeii în cratiță și se mai călesc 2 minute împreună.
- Lăsăm să se răcorească puțin și transferăm totul în robot (mai puțin foaia de fain), alături de condimente și unt și blendăm până devine o pastă cremoasă.
- Transferăm în borcane și turnăm pe deasupra unt topit și sare care va sigila și îl va păstra proaspăt pentru mai mult timp.