Pateu de ficat

Pateu de ficat

Sunt un om simplu, îmi place pateul pe pâine. Doar că în comerț, pateul nu prea vede ficat. Așa că mi-am zis că trebuie să îl fac natural, acasă. Și este atât de simplu și bun.
Porții 4 persoane
Timp de Pregătire 10 minute
Timp De Gătit 10 minute

Ustensile

  • Robot de bucătărie

Ingrediente

  • 500 g ficat de pui
  • 3 linguri unt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 1 foaie dafin

Condimente

  • 200 g unt
  • 1/4 linguriță ghimbir
  • 1/4 linguriță ienibahar pudră
  • 1/4 linguriță nucșoară pudră
  • 1/4 linguriță usturoi granulat
  • 1/4 linguriță coriandru pudră
  • 1/4 linguriță boia dulce
  • 1 linguriță sare

Metoda

  • Ficățeii se spală bine și se lasă în apă la frigider pentru 2 ore, timp în care se schimbă apa de 2-3 ori. După acest timp, se scot din frigider și se scurg bine de apă.
  • Într-o tigaie se încinge uleiul și untul și se călesc ficățeii pentru 8 minute. Ei trebuie să rămână rozalii în mijloc altfel pateul devine amar.
  • Se scot de o parte și în aceeași cratiță se călește ceapa până devine translucidă împreună cu foaia de dafin.
  • Se aduc și ficățeii în cratiță și se mai călesc 2 minute împreună.
  • Lăsăm să se răcorească puțin și transferăm totul în robot (mai puțin foaia de fain), alături de condimente și unt și blendăm până devine o pastă cremoasă.
  • Transferăm în borcane și turnăm pe deasupra unt topit și sare care va sigila și îl va păstra proaspăt pentru mai mult timp.
Fel de mâncare: Appetizer, Breakfast
Keyword: ariesa, ariesa food, ficat, ficat de pui, paine, pate de ficat, pateu, pe paine, unt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Ariesa © Copyright 2020. All rights reserved.
Close