
Piept de curcan în lapte
Pieptul de curcan nu e cea mai zemoasă carne, dar în rețeta asta atât de simplă, iese perfect aromat și fraged. Iar cu puțin sos răcoros este o combinație la care sigur te vei mai întoarce.
Ustensile
- Cuptor
Ingrediente
- 1 piept de curcan
- 1.5 litri lapte
- 10 căței usturoi
- 2 lingurițe rozmarin
- sare și piper
Pentru garnitură
- 1 căpățână mică broccoli
- 3 ciuperci mari
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 fir ceapă verde
- 1 lingură parmezan ras
- sare și piper
Pentru sos
- 2 lingurițe muștar
- 1 lămâie zeama
- 200 ml kefir
- 1 linguriță oțet balsamic
- 1/2 linguriță miere
- 3 căței usturoi dați prin presă
- sare și piper
Metoda
- Pieptul de curcan se așează într-o tavă bună pentru cuptor.
- Se asezonează cu sare și piper.
- Se acoperă aproape complet cu lapte, se adaugă usturoiul curățat și zdrobit și rozmarinul.
- Acoperim cu folie de aluminiu sau cu un capac și dăm la cuptorul încălzit la 200 grade pentru 1 oră 30.
- Se dă folia sau capacul la o parte și se mai lasă la cuptor pentru încă 30 de minute.
Garnitură
- Broccoli se spală, se desparte în florete mici și se pune la fiert în apă clocotită, pentru 5 minute.
- Ciupercile se spală bine, se îndepărtează piciorușul și se taie în semilune.
- Se încinge uleiul într-o tigaie antiaderentă și se călesc ciupercile și broccoli pentru 10 minute.
- Servim cu ceapă verde tocată și parmezan ras.
Sos
- Se combină toate ingredientele într-un borcănel cu capac. Închidem și agităm până se omogenizează totul.