Piept de curcan în lapte

Piept de curcan în lapte

Pieptul de curcan nu e cea mai zemoasă carne, dar în rețeta asta atât de simplă, iese perfect aromat și fraged. Iar cu puțin sos răcoros este o combinație la care sigur te vei mai întoarce.
Porții 4 persoane
Timp de Pregătire 10 minute
Timp De Gătit 2 ore

Ustensile

  • Cuptor

Ingrediente

  • 1 piept de curcan
  • 1.5 litri lapte
  • 10 căței usturoi
  • 2 lingurițe rozmarin
  • sare și piper

Pentru garnitură

  • 1 căpățână mică broccoli
  • 3 ciuperci mari
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 fir ceapă verde
  • 1 lingură parmezan ras
  • sare și piper

Pentru sos

  • 2 lingurițe muștar
  • 1 lămâie zeama
  • 200 ml kefir
  • 1 linguriță oțet balsamic
  • 1/2 linguriță miere
  • 3 căței usturoi dați prin presă
  • sare și piper

Metoda

  • Pieptul de curcan se așează într-o tavă bună pentru cuptor.
  • Se asezonează cu sare și piper.
  • Se acoperă aproape complet cu lapte, se adaugă usturoiul curățat și zdrobit și rozmarinul.
  • Acoperim cu folie de aluminiu sau cu un capac și dăm la cuptorul încălzit la 200 grade pentru 1 oră 30.
  • Se dă folia sau capacul la o parte și se mai lasă la cuptor pentru încă 30 de minute.

Garnitură

  • Broccoli se spală, se desparte în florete mici și se pune la fiert în apă clocotită, pentru 5 minute.
  • Ciupercile se spală bine, se îndepărtează piciorușul și se taie în semilune.
  • Se încinge uleiul într-o tigaie antiaderentă și se călesc ciupercile și broccoli pentru 10 minute.
  • Servim cu ceapă verde tocată și parmezan ras.

Sos

  • Se combină toate ingredientele într-un borcănel cu capac. Închidem și agităm până se omogenizează totul.
Fel de mâncare: Main Course
Keyword: broccoli, ciuperci, curcan, curcan in lapte, lapte, piept de curcan, rozmarin, usturoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Ariesa © Copyright 2020. All rights reserved.
Close