
Pizza cu blat fără drojdie
Inspirată tot de perioada pandemiei, când a dispărut toată drojdia de pe piață, rețeta de aluat de pizza fără drojdie e o alternativă ultra rapidă pentru când nu știi exact ce să mănânci, poftești evident la o pizza bună, dar nu iți vine nici să arunci banii, nici să aștepți comanda.
Ingrediente
- 1 1/4 cană făină albă 000
- 1/3 cană lapte
- 1 linguriță praf de copt
- 2 linguri ulei de măsline
- 1/2 linguriță sare
- 2-3 linguri apă
Metoda
- Se combină ingredientele cu o furculița până se formează aluatul.
- Cu mâinile se frământă aluatul pe blatul înfâinat timp de 5 minute.
- Se acoperă și se lasă la odihnit 10 minute.
- Cu un sucitor, pe blatul dat cu făină, se întinde aluatul de dimensiunea dorită.
- Se transferă în tava de cuptor și se coace timp de 5 minute la 200 grade.
- Se adaugă topping-urile dorite. Eu pun ketchup de casa, mozzarella si chorizo.
- Se dă la cuptor alte 15 minute la 200 grade.