Pui cu lămâie și cardamom

Pui cu lămâie si cardamom

Rețeta aceasta de pui întreg a fost inspirată de două lucruri. Combinația de cardamom și lămâie descoperită la unul din primele cursuri de bucătar și, recent achiziționata oală de fontă cu capac pe care am vrut să o testez și cu altceva în afara de pâine. Pașii sunt foarte simplu de urmat, iar rezultatul este nu numai super intens aromat dar și spectaculos de pus pe masă. Mi se pare o alegere numai bună pentru când aveți musafiri. O pregătiți și o aruncați imediat în cuptor.
Porții 4 persoane
Timp de Pregătire 20 minute
Timp De Gătit 2 ore 30 minute

Ustensile

  • Cuptor
  • Oală cu capac pentru cuptor

Ingrediente

  • 1 bucată pui întreg
  • 100 g unt moale
  • 5 căței usturoi
  • 1 lămâie coaja + zeama
  • 5 semințe cardamom
  • 3 linguri rozmarin uscat
  • 1 legatură pătrunjel
  • 1 portocală
  • sare si piper după gust

Metoda

  • Într-un mojar, se zdrobesc semințele de cardamom și rozmarinul. Aroma pe care o eliberează instant este absolut îmbietoare.
  • Separat, într-un bol, combinăm usturoiul dat prin presa, coaja și zeama de la o lamaie, pătrunjelul tocat, untul moale și condimentele zdrobite în mojar plus sare și piper. Se uniformizeaza pe cât posibil într-o pastă.
  • Puiul se masează bine cu amestecul, inclusiv între piele si carnea de pe piept și se transferă în oala. Puteți folosi orice oală aveți, iar dacă nu aveți capac, puteți acoperi bine cu folie de aluminiu.
  • Pe fundul oalei am pus câțiva cartofi tăiați cuburi și condimentați cu sare, piper și boia. Sunt minunați pentru că nu lasă puiul să se lipească de fund, dar ies și super gustoși și aromați pentru că toată grăsimea și aromele topite din pui, se scurg pe ei. Adaug totuși și o cescută de apă. Pentru plus de gust, i-am vărăt în dos și o portocală înțepată din loc în loc cu un cuțit.
  • Se dă la cuptor pentru 2 ore si jumătate la 180 grade, modul încălzire sus-jos, cu capac, și 30 minute fără capac, să se rumenească puțin.
Fel de mâncare: Main Course
Keyword: ariesa, ariesa food, cardamom, la cuptor, lamaie, oala fonta, patrunjel, pui, pui intreg, reteta simpla, retetea, rozmarin, unt, usor

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Ariesa © Copyright 2020. All rights reserved.
Close