
Pui cu unt de arahide
De unt de arahide am auzit prima dată în filmele americane și vestitul lor sandviș. Târziu l-am incorporat în meniul meu. Iar rețeta asta cu pui este și mai recentă. Însă a intrat rapid in topul preferințelor.
Ingrediente
- 1 kg piept de pui
- 1 cană lapte de cocos
- 1/3 cană unt de arahide
- 6 căței usturoi
- 2 lingurițe ghimbir proaspăt sau pudră
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingură ulei de susan
- 2 linguri miere
- 1/2 lămâie zeama
Metoda
- Pieptul de pui se toacă în cuburi și se călește într-o cratiță încinsă cu puțin ulei de susan.
- Într-un castron se omogenizează restul ingredientelor. Se toarnă peste pieptul de pui.
- Se acoperă cu un capac și se lasă la foc mic 30 minute.
- Se servește cu orez alb.