Pui tikka masala

Pui tikka masala

Porții 2 persoane
Timp de Pregătire 10 minute
Timp De Gătit 30 minute

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui
  • 1 borcan sos tikka masala acesta de la Pataks
  • 250 ml kefir
  • 4-5 căței usturoi
  • 5 cm ghimbir proaspăt
  • 1 lămâie
  • 1 linguriță garam masala
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 2 linguri boia dulce
  • 3 ardei iuți uscați piri piri
  • 1 ceapă mică
  • 3 linguri ulei

Metoda

  • Puiul se taie cuburi de aproximativ 2-3 cm.
  • Usturoiul, ghimbirul curățat de coajă și zeama de la o lămâie se pasează într-un blender până obținem o pastă.
  • Puiul se pune la marinat pentru 30 de minute în kefir, garam masala, turmeric și o lingură din amestecul de usturoi, ghimbir și lămâie.
  • Încingem o cratiță cu 3 linguri de ulei și prăjim bucățile de pui scurse ușor de amestecul în care au stat la marinat. Când sunt aproape gata, adică în aproximativ 15-20 de minute le condimentăm cu boiau le mai lăsăm 2 minute și le scoatem din cratiță.
  • În aceeași cratiță adăugăm 2 linguri de ulei, călim ceapa până devine ușor translucidă. Dacă simțim că se lipește, picurăm puțină apă. Adăugăm încă o lingură din amestecul de ghimbir, usturoi și lămâie și ardeiul iute.
  • După ce și-au eliberat aroma, turnăm și sosul, adăugăm și puiul și gătim totul împreună pentru 10-15 minute.
  • Servim cu pâine naan.
Fel de mâncare: Main Course
Cuisine: Indian
Keyword: indian, pui, tikka masala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Ariesa © Copyright 2020. All rights reserved.
Close