
Pui tikka masala
Ingrediente
- 1 kg piept de pui
- 1 borcan sos tikka masala
acesta de la Pataks - 250 ml kefir
- 4-5 căței usturoi
- 5 cm ghimbir proaspăt
- 1 lămâie
- 1 linguriță garam masala
- 1/2 linguriță turmeric
- 2 linguri boia dulce
- 3 ardei iuți uscați piri piri
- 1 ceapă mică
- 3 linguri ulei
Metoda
- Puiul se taie cuburi de aproximativ 2-3 cm.
- Usturoiul, ghimbirul curățat de coajă și zeama de la o lămâie se pasează într-un blender până obținem o pastă.
- Puiul se pune la marinat pentru 30 de minute în kefir, garam masala, turmeric și o lingură din amestecul de usturoi, ghimbir și lămâie.
- Încingem o cratiță cu 3 linguri de ulei și prăjim bucățile de pui scurse ușor de amestecul în care au stat la marinat. Când sunt aproape gata, adică în aproximativ 15-20 de minute le condimentăm cu boiau le mai lăsăm 2 minute și le scoatem din cratiță.
- În aceeași cratiță adăugăm 2 linguri de ulei, călim ceapa până devine ușor translucidă. Dacă simțim că se lipește, picurăm puțină apă. Adăugăm încă o lingură din amestecul de ghimbir, usturoi și lămâie și ardeiul iute.
- După ce și-au eliberat aroma, turnăm și sosul, adăugăm și puiul și gătim totul împreună pentru 10-15 minute.
- Servim cu pâine naan.