
Pulled pork ca’n oraș
Cum să faci acasă pulled pork așa cum mănânci la festival? Nimic mai simplu.
Ingrediente
- 1 kg piept de porc sau coaste de porc sau ceafă de porc
Mixul de condimente
- 1 lingură sare grunjoasă
- 1 lingură zahăr brun
- 1 linguriță boia afumată
- 1 linguriță boia dulce
- 1 linguriță usturoi granulat
- 1/4 linguriță semințe de coriandru pudră
- 1/4 linguriță chimion
Sosul barbeque
- 1/2 cană sos roșii
- 6-7 căței usturoi
- 1 lingură ulei
- 1 lingură sos Worchester
- 1 lingură miere
- 1 lingură zahăr brun
- 1 lingură boia afumată
- 1 lingură boia dulce
Metoda
- Carnea se masează bine cu mixul de condimente. Se transferă într-o oală de fontă cu capac și se adaugă jumătate de cană de apă. Verificați din când in când dacă apa s-a evaporat și completați dacă este nevoie. Dacă nu aveți oală de fontă, folosiți orice tavă pentru cuptor și acoperiși bine cu folie de aluminiu.
- Se dă la cuptor pentru 4 ore la 200°C.
- Când este aproape gata, pregătim sosul barbeque. Într-o crăticioară încingem uleiul și călim usturoiul dat prin presă pentru un minut. Adăugăm sosul de roșii și condimentele și fierbem la foc mic pentru 10 minute.
- Se scoate carnea din cuptor și cu ajutorul a două furculițe o separăm în franjuri. Se adaugă sosul barbeque și amestecăm până când toată carnea este acoperită cu sos. Lăsăm 10 minute să își împrumute aromele.
- Pentru servire. Tăiem o chiflă de burger pe jumătate și o rumenim pe partea interioară în puțin unt. Adăugăm sos la alegere ( ketchup, maioneză, sos burger ), apoi carnea, brânză rasă, apoi salată de crudități ( eu am folosit salată cu gulie, morcov, țelină), și capacul de chiflă.
- Merge perfect servit alături de acești cartofi