Quiche cu spanac și bacon
Nu este tocmai un quiche clasic. Este un quiche pentru cei grăbiți și puțin leneși. În sensul că nu trebuie să vă mai bateți capul să frământați aluatul ci îl cumpărați. E foarte gustos și vă va plăcea chiar daca nu sunteți mari fani spanac. Iar daca aveți răbdare sa ii faceți modelul acela frumos de plăcinta țărăneasca, o să faceți cu siguranță impresie.
Ustensile
- Cuptor
- Tavă rotundă pentru tartă
Ingrediente
- 1 foaie aluat foietaj
- 250 g spanac
- 250 g bacon
- 3 bucăți ouă
- 3 linguri smântână
- 1 cană mozzarella rasă
- 2 ceapă roșie
- 3 căței usturoi
- 1 gălbenuș
Metoda
- Ceapa, usturoiul și baconul se călesc într-o cratiță cu puțin ulei până când ceapa se caramelizează iar baconul se prăjește. Dacă se lipește, se mai adaugă puțină apă apoi se lasă să se evaporeze complet.
- Se scot separat iar apoi, în aceeași cratiță, se călește spanacul până scade. Se scoate, se stoarce de excesul de apă și se toacă mărunt.
- După ce s-au răcorit, se combină împreună cu oul, smântâna și mozzarella. Se condimentează după gust cu sare si piper.
- Pentru blat, aluatul foietaj se întinde cu ajutorul unui sucitor. Se potrivește într-o tava rotundă unsă cu puțin ulei.
- Se toarnă compoziția iar pe deasupra, din fâșii de aluat, se creează un model încrucișat, lăsând să se întrezărească compoziția
- Se ung fâșiile de aluat și marginile cu un gălbenuș de ou bătut. Se dă la cuptor, 35 minute la 180 grade.