
Salată cezar
Salata asta am învățat să o fac la curs. Mai mâncasem o singură dată și nu am avut norocul să nimeresc una bine făcută așa că mi-am creat impresia că nu e o salată tocmai bună. Însă după ce am încercat-o acasă, mi-am dat seama că este o salată delicioasă.
Ingrediente
- 1 baghetă mică
- 1/2 bucată piept de pui
- 1 bucată salată
- 1 ou
- 2 căței usturoi
- 1 lingură muștar Dijon
- 300 ml ulei floarea soarelui
- 1 filet anșoa
- 50 g parmezan ras
- 1 lingură sos Worchester
- ulei de măsline
Metoda
- Începem prin a pregăti crutoanele. Pâinea se feliază in cuburi măricele, se stropesc cu ulei de măsline, se condimentează cu sare și piper. Se întind într-un singur strat într-o tavă, pe hârtie de copt. Se dau la cuptorul încins pană devin aurii.
- Între timp, pregătim sosul. Cu ajutorul unui blender vertical sau cu un tel, omogenizăm gălbenușul de ou, usturoiul dat prin presă, muștarul, fileul de anșoa și sosul Worcheter. Se incorporează ușor ușor uleiul, până când se obține un sos precum o maioneză mai moale. La sfârșit se incorporează și parmezanul.
- Pieptul de pui coace într-o tigaie încinsă cu puțin ulei de măsline, sare si piper. Se lasă câte 3-5 minute pe fiecare parte.
- Salata se spală și se lasă la scurs. Se taie grosier.
- Adăugăm peste puiul, crutoanele și sosul și extra parmezan ras daca vă place și vouă la fel de mult.