
Salată de ciuperci (crude)
Ciupercile ajung de cele mai multe ori sotate sau într-o ciulama. Dar ce ar fi dacă le-am mânca așa crude? Salata asta o încropești îndată și e atât de savuroasă cu o felie de pâine bună că nu o să-ți vină să crezi.
Ingrediente
- 7 ciuperci măricele brune sau champignon
- 1 ceapă mică
- 1 mână pătrunjel
- 1 lingură maioneză vegană sau normală sau iaurt grecesc
- 1 lâmâie (zeama)
- sare și piper
Metoda
- Ciupercile se curăță de coajă, se înlătură piciorușul și se spală sub jet de apă. Se lasă să se scurgă bine de apă.
- Se taie în semilune cât mai subțirel posibil.
- Ceapa se toacă mărunt.
- Pătrunjelul se spală și se toacă mărunt.
- Într-un bol încăpător se amestecă ciupercile, pătrunjelul și ceapa și se stropesc cu zeamă de lămâie.
- Se adaugă maioneza și se mai amestecă puțin. Se condimentează cu sare și piper după gust.
- Eu am servit-o pe o felie de pâine cu maia.