Salată de ciuperci (crude)

753

Salată de ciuperci (crude)

Ciupercile ajung de cele mai multe ori sotate sau într-o ciulama. Dar ce ar fi dacă le-am mânca așa crude? Salata asta o încropești îndată și e atât de savuroasă cu o felie de pâine bună că nu o să-ți vină să crezi.
Porții 2 persoane
Timp de Pregătire 10 minute

Ingrediente

  • 7 ciuperci măricele brune sau champignon
  • 1 ceapă mică
  • 1 mână pătrunjel
  • 1 lingură maioneză vegană sau normală sau iaurt grecesc
  • 1 lâmâie (zeama)
  • sare și piper

Metoda

  • Ciupercile se curăță de coajă, se înlătură piciorușul și se spală sub jet de apă. Se lasă să se scurgă bine de apă.
  • Se taie în semilune cât mai subțirel posibil.
  • Ceapa se toacă mărunt.
  • Pătrunjelul se spală și se toacă mărunt.
  • Într-un bol încăpător se amestecă ciupercile, pătrunjelul și ceapa și se stropesc cu zeamă de lămâie.
  • Se adaugă maioneza și se mai amestecă puțin. Se condimentează cu sare și piper după gust.
  • Eu am servit-o pe o felie de pâine cu maia.
Fel de mâncare: Appetizer, Breakfast, Side Dish, Snack
Keyword: ariesa, ariesa food, ceapa, ciuperci, desert rapid, lamaie, maioneza, patrunjel, reteta rapida, retete rapide, retete usoare, vegan, vegetarian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Ariesa © Copyright 2020. All rights reserved.
Close