
Salată de cous cous, tofu și legume
O salată vegană colorată, bogată în gust și sănătoasă. Rețeta a pornit de la un cous-cous minunat, grăsuț și galben de la ouăle de țară, primit de la cei de la Alto Pasta, o firmă românească de paste artizanale foarte bune și gustoase.
Ingrediente
Pentru cous cous
- 200 g cous cous
- 1 lingură ulei
- 650 ml apă
- 1 praf sare
Pentru tofu
- 200 g tofu afumat
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 praf sare
Pentru năut
- 1 conservă năut
- 2 linguri ulei de măsline
- 1/2 linguriță usturoi granulat
- 1/2 linguriță boia
- 1/4 linguriță turmeric
- 1 praf sare
Legume
- 1 roșie
- 1/2 ardei verde
- 1 castravete
- 1 fir ceapă verde
Pentru servit
- 2 linguri extract de rodie
- 1 lingură fulgi de drojdie inactivă
- 1 mână busuioc proaspăt
- 1/2 rodie (sâmburi)
- 1/2 lămâie (zeama)
Metoda
- Cous-cous-ul se fierbe în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet. Eu am folosit cous-cous israelian de la Alto Pasta care este mai mare și rămâne bob cu bob după gătire. El se prăjește puțin înainte, până devine auriu și apoi se fierbe pentru 15 minute.
- Năutul se scurge de apă, se spală în câteva ape și se scurge bine de apă. Îl rumenim în puțin ulei într-un wok bine încins. Condimentăm cu sare, usturoi granulat, boia și turmeric. Scoatem de o parte.
- În același wok punem la încins 2 linguri de ulei și rumenim tofu tăiat cuburi. Condimentăm cu puțină sare.
- Roșia, castravetele și ardeiul le tăiem cuburi potrivite. Ceapa o tocăm mărunt.
- Servim amestecând cous-cous-ul, tofu și năutul împreună cu legumele.
- Pentru servit, adăugăm sâmburi de rodie, presărăm fulgi de drojdie și busuioc, stropim cu extract de rodie și lămâie.