
Sărățele cu maia
Îmi hrăneam maiaua aseară și, ca de obicei, mă durea inima să arunc discardul. L-am păstrat și am început să mă gândesc… Ce pot face cu el? Și cum sunt fan crănțănele sărate am zis să încerc niste sărățele. Până la urmă, e făină cu apă. Cu ocazia asta am curățat și în frigider de niște cașcaval mai vechi și m-am bucurat de un film cu snacksuri delicioase.
Ingrediente
- 90 g discard de maia sau 70 g făină
- 110 g făină albă 650
- 100 g unt moale
- 250 g brânză rasă (eu am folosit părți egale cașcaval și mozzarella) dacă folosiți brânză mai uscată și aluatul este prea uscat, adăugați câteva liguri de lapte sau apă
- 1 lingură muștar boabe
- 1/2 linguriță sare
Pentru decor
- 1 ou bătut
- 1 lingură amestec susan alb și negru
Metoda
- Amestec cu mâna toate ingredientele într-un bol până obțin un aluat.Las la dospit pe blat pentru o oră (sau daca aveți timp și răbdare chiar mai mult sau peste noapte) apoi îl dau la congelator pentru 15 minute să se întărească untul și să fie mai ușor de lucrat cu el.
- Cu ajutorul unui sucitor, întind aluatul în strat subțire pe o hârtie de copt cât suprafața tăvii.
- Tai în fâșii în formă de sărățele.Ung cu ou și presar semințe de susan alb și negru.
- Dau la cuptorul preîncălzit la 180° pentru 30 de minute.
“Sa se intareasca untul” … la ingrediente nu am vazut unt .
Wooops.☺ Multumesc pentru vigilenta. Am uitat un ingredient. 100 g unt moale. Am corectat acum. Ar trebui sa fie in regula.
Daaa, multumesc!😊