
Shakshuka
Shakshuka pentru mine e acel mic dejun pe care îl faci după o seară în care au rămas prieteni la tine, iar dimineața te găsește înfometat și puțin obosit. E bogată și sățioasă și îți încălzește sufletul.
Ingrediente
- 1 cârnat semiafumat
- 1 ceapă tocată mărunt
- 1 conservă roșii în suc
- 4-6 ouă
- 2 lingurițe zahăr
- 1 linguriță boia dulce
- 2 căței usturoi zdrobiți
- 1/2 linguriță busuioc uscat
- 1 mână pătrunjel tocat
Metoda
- Într-o cratiță anti aderentă cu capac se călește ceapa și usturoiul.
- După câteva minute se adaugă și cârnatul tăiat rondele. Se călesc împreună câteva minute.
- Adăugăm conserva de roșii și condimentăm cu sare, piper, busuioc și zahăr. Se fierb împreună 5 minute.
- În sos, formăm cuiburi în care se adaugă ouăle. Punem capacul și lăsăm la foc mic până se gătesc ouăle, 5 minute dacă vă plac mai moi și 10 dacă preferați gălbenușul tare.
- Când sunt gata, presărăm pătrunjel proaspăt pe deasupra.