
Somon la abur cu harissa si couscous
Ingrediente
- 1 file somon
- 1 linguriță pastă harissa
aceasta de la Al'Fez - sare și piper după gust
Pentru couscous
- 100 g couscous
acesta de la Al'Fez - 150 g apă fiartă
- 2 linguri ulei de măsline
- ½ lămâie (zeama)
Metoda
- Fileul de somon se unge cu pasta de harissa și se pune într-o sită pentru gătit la abur pentru 20 de minute. Într-o oală cu capac se pune apă clocotită astfel încât să nu depășească sita (adică vreo 2-3 degete) , se așază sita (eu am așa ), somonul, capacul și se lasă la gătit fără a mai ridica capacul.
- Couscousul se pune într-un castron, se toarnă peste apa clocotită, se acoperă cu o farfurie și se lasă la odihnit pentru 5 minute.
- Când este gata se adaugă uleiul, zeama de lămâie și sare și piper după gust.