Somon la abur cu harissa și couscous

Somon la abur cu harissa si couscous

Porții 1 persoană
Timp de Pregătire 10 minute
Timp De Gătit 20 minute

Ingrediente

Pentru couscous

  • 100 g couscous acesta de la Al'Fez
  • 150 g apă fiartă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • ½ lămâie (zeama)

Metoda

  • Fileul de somon se unge cu pasta de harissa și se pune într-o sită pentru gătit la abur pentru 20 de minute. Într-o oală cu capac se pune apă clocotită astfel încât să nu depășească sita (adică vreo 2-3 degete) , se așază sita (eu am așa ), somonul, capacul și se lasă la gătit fără a mai ridica capacul.
  • Couscousul se pune într-un castron, se toarnă peste apa clocotită, se acoperă cu o farfurie și se lasă la odihnit pentru 5 minute.
  • Când este gata se adaugă uleiul, zeama de lămâie și sare și piper după gust.
Fel de mâncare: Main Course
Keyword: couscous, harissa, la abur, marocan, paste cu somon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Ariesa © Copyright 2020. All rights reserved.
Close