Supă cremă de linte roșie

Supă cremă de linte roșie

Sincer această descriere este cam de prisos. E de post, sățioasă, e cremoasă și super aromată și sigur vei vrea să o faci. Așa că să trecem direct la ingrediente.
Porții 2 persoane
Timp de Pregătire 10 minute
Timp De Gătit 20 minute

Ingrediente

  • 1 cană linte roșie
  • 3 căni apă + 1/2 dacă vreți să fie mai lichidă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 5 căței usturoi
  • 1 morcov mic
  • 1 bucată țelină de mărimea morcovului
  • 1/2 linguriță ghimbir pudră
  • 1/2 linguriță chimion
  • 1/2 linguriță boia iute
  • 2 lingurițe sare

Pentru servit

  • 1/2 lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline infuzat cu lămâie sau simplu
  • 1/2 linguriță sumac sau boia iute
  • câteva frunzulițe pătrunjel tocat

Metoda

  • Într-o oală incingem 2 linguri de ulei și călim pentru câteva minute ceapa tocată mărunt. Adăugăm condimentele și usturoiul tocat mărunt și călim în continuare câteva minute să își elibereze aroma.
  • Punem și legumele tăiate cuburi potrivite și le călim și pe ele 1-2 minute.
  • Adăugăm lintea, apa clocotită, punem capacul și lăsăm la fiert la foc mic pentru 20 de minute.
  • Turnăm supa într-un blender (sau puteți folosi mixer vertical) și lăsăm să se răcorească 5 minute. Blendăm până obținem o consistență cremoasă și fină.
  • Servim cu pătrunjel, ulei infuzat cu lămâie picurat pe deasupra, sumac și zeamă de lămâie.
Fel de mâncare: Main Course
Keyword: chimion, de post, ghimbir, lamaie, linte, sumac, supa crema, vegan

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Ariesa © Copyright 2020. All rights reserved.
Close