Supă cremă de roșii cu pesto de leurdă
Cea mai rapidă, simplă dar super gustoasă supă cremă de roșii.
Ustensile
- Blender
Ingrediente
- 8 roșii potrivite
- 2 cepe mici
- 6 căței usturoi
- 5 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță sare
- 2 lingurițe zahăr
- 2 lingurițe oregano uscat
- piper proaspăt măcinat
Metoda
- Roșiile se spală și se taie în 8. Se transferă într-o tavă mai adâncă pentru cuptor.
- Se adaugă și ceapa tăiată în 4, cățeii de usturoi, se stropește cu uleiul și se condimentează cu sare, piper, zahăr și oregano.
- Se dă la cuptorul încins la 200° pentru 35 de minute.
- Se transferă tot conținutul într-un blender și se blendează până obținem o cremă. Dacă este nevoie se mai potrivește de sare și piper.
- Se servește cu pesto (de leurdă sau busuioc) și crutoane de pâine.