
Supă cremă de sfeclă roșie
Îmi plac supere cremă, dar nu credeam că voi face vreodată o supă cremă de sfeclă roșie. Dar e delicioasă, aspectuoasă și răcoroasă. E perfectă pentru vară.
Ustensile
- Blender
Ingrediente
- 350 g sfeclă roșie fiartă și curățată
- 100 ml smântână lichidă
- 3 castraveți
- 3-4 căței usturoi
- 1 ceapă
- 1 lingură mix de legume uscate
- 1/2 lămâie zeama
- 2 căni apă
- 1 lingură busuioc/pătrunjel proaspăt
Pentru servit
- 2 linguri mix de semințe
- 1 avocado
- 60 g mozzarella rasă
Metoda
- Toate ingredientele se adaugă într-un blender și se mixează până când devine o cremă.
- Semințele se prăjesc 1-2 minute într-o crăticioară.
- Într-un castron se așază jumătate de avocado, se toarnă supa și se decorează cu cealaltă jumătate de avocado, o lingură de semințe și 30 g mozzarella.
Notes
Eu cumpăr sfecla roșie gata fiartă și curățată.