
Terci de ovăz
Poate cel mai versatil, hrănitor și sănătos mic dejun, terciul de ovăz poate aduna în el tot ce ai nevoie pentru a avea un start de zi reușit. Eu mereu poftesc la un terci când e mohorât afară. Simt că-mi încălzește sufletul.
Ingrediente
- 1/3 cană fulgi de ovăz fini
- 2/3 cană apă
- 2/3 cană lapte de vacă sau vegetal
- 1/4 linguriță scorțișoară
- 1 lingură sirop de arțar
Pentru servit (oricare din variantele de mai jos)
- 1 mână nuci, arahide, caju, fistic sau migdale
- 1 mână merișoare
- 1 mână fructe de pădure (afine, căpșuni, zmeură), banane, smochine
- 1 lingură unt de arahide
- 3-4 pătrățele ciocolată
- 1 lingură semințe de in măcinate
- 1 linguriță semințe chia se adaugă în timpul gătirii
- 1 linguriță fulgi de cocos
Metoda
- Într-o crăticioară se adaugă ovăzul, apa și laptele. Se fierb împreună la foc mic pentru 5-10 minute, până devine cremos, amestecând continuu.
- Se adaugă scorțișoara și siropul de arțar și se omogenizează bine. Se mai fierb un minut apoi stingem focul.
- Se servește cald, alături de nuci, semințe, unt de arahide, cocos, fructe, sau orice fel de combinație vă place.
Singurele fructe pe care le-am avut au fost perele :)). Asa ca am ornat cu pere si unt de arahide. Doamne, cat de bun a fost.