Terci de ovăz

5 from 1 vote

Terci de ovăz

Poate cel mai versatil, hrănitor și sănătos mic dejun, terciul de ovăz poate aduna în el tot ce ai nevoie pentru a avea un start de zi reușit. Eu mereu poftesc la un terci când e mohorât afară. Simt că-mi încălzește sufletul.
Porții 1 persoană
Timp De Gătit 10 minute

Ingrediente

  • 1/3 cană fulgi de ovăz fini
  • 2/3 cană apă
  • 2/3 cană lapte de vacă sau vegetal
  • 1/4 linguriță scorțișoară
  • 1 lingură sirop de arțar

Pentru servit (oricare din variantele de mai jos)

  • 1 mână nuci, arahide, caju, fistic sau migdale
  • 1 mână merișoare
  • 1 mână fructe de pădure (afine, căpșuni, zmeură), banane, smochine
  • 1 lingură unt de arahide
  • 3-4 pătrățele ciocolată
  • 1 lingură semințe de in măcinate
  • 1 linguriță semințe chia se adaugă în timpul gătirii
  • 1 linguriță fulgi de cocos

Metoda

  • Într-o crăticioară se adaugă ovăzul, apa și laptele. Se fierb împreună la foc mic pentru 5-10 minute, până devine cremos, amestecând continuu.
  • Se adaugă scorțișoara și siropul de arțar și se omogenizează bine. Se mai fierb un minut apoi stingem focul.
  • Se servește cald, alături de nuci, semințe, unt de arahide, cocos, fructe, sau orice fel de combinație vă place.
Fel de mâncare: Breakfast, Snack
Keyword: oatmeal, ovaz, terci, terci de ovaz

Join the Conversation

  1. Alexandra says:

    5 stars
    Singurele fructe pe care le-am avut au fost perele :)). Asa ca am ornat cu pere si unt de arahide. Doamne, cat de bun a fost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Ariesa © Copyright 2020. All rights reserved.
Close