
Tofu dulce-picant
Nu mănânc eu foarte picant dar combinația de dulce-picant mă atrage mai mult. Pentru vegetarieni sau pentru atunci când vrei să mai lași carnea de o parte, tofu e o alegere super bună. Textura e ce trebuie și gustul e neutru. Asta înseamnă că îl poți face fix pe gustul tău. Și de ce să nu fie dulce picant?
Ingrediente
- 300 g tofu simplu scurs de zeamă
- 6 căței usturoi
- 1/2 linguriță amidon de porumb
- 2 lingurițe zahăr brun
- 2 lingurițe sirop de arțar
- 2 lingurițe sos Tabasco
- 2 lingurițe ulei de susan
- 2 linguri sos de soia
Metoda
- Într-un bol se amestecă usturoiul dat prin presă, amidonul, zahărul brun, siropul de arțar, sosul Tabasco, uleiul de susan și sosul de soia și se omogenizează.
- Tofu se taie în cuburi de aproximativ 2 cm. Se călește in puțin ulei pană devine ușor auriu.
- Se adaugă sosul și se amestecă de câteva ori până când sosul se îngroașă și se lipește de bucățile de tofu. În câteva minute este gata.
- Se servește cu orez alb. Eu am mai pus lângă si câteva fire de sparanghel trase în unt.