Tofu nuggets la cuptor cu orez prăjit și sos de soia

164

Tofu nuggets la cuptor cu orez prăjit și sos de soia

Îmi place din când în când să dau carnea pe un bloc de tofu. L-am pregătit în multe feluri dar așa în crustă de panko nu și trebuie să spun că nu cred că voi mai folosi pesmet vreodată. Este atât de crocant și iese atât de bine la cuptor că de acum sigur va fi în cămara mea în permanență. Mi-a plăcut mult combinația. Orezul este delicios și bogat iar sosul este intens și aromat.
Porții 4 persoane
Timp de Pregătire 15 minute
Timp De Gătit 40 minute

Ingrediente

  • 2 blocuri tofu
  • 1/2 pachet panko eu am folosit Blue dragon
  • 1/4 cană amidon de porumb
  • 1 ou

Pentru sosul de soia

  • 1/4 cană sos soia eu am folosit Blue dragon
  • 1 linguriță oțet de orez eu am folosit Blue dragon
  • 2 lingurițe ulei de susan eu am folosit Blue dragon
  • 1 linguriță sriracha eu am folosit Blue dragon
  • 1 linguriță zahăr brun
  • 3-4 căței usturoi
  • 1 fir ceapă verde
  • 1 linguriță semințe de susan

Pentru orez

  • 1/2 cană orez cu bob rotund
  • 1 cană apă
  • 2 ouă
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 fire ceapă verde
  • 2 linguri sos de soia

Metoda

Sosul

  • Într-un bol combinăm sosul de soia, oțetul de orez, uleiul de suan, sriracha, zahărul, usturoiul dat prin presă, susanul și ceapa verde. Lăsam de o parte.

Orezul

  • Orezul se spală foarte bine în câteva ape până când apa iese transparentă.
  • Se pune la fiert la foc mare împreună cu apa. Când începe să fiarbă, reducem focul la mic, acoperim cu capac și lăsăm la fiert 13 minute.
  • Oprim focul, ridicăm capacul și acoperim rapid cu un prosop curat apoi punem înapoi capacul și lăsăm alte 10 minute.
  • Scoatem orezul pe o farfurie și lăsăm să se răcească complet.
  • Într-un wok încingem bine două linguri de ulei. Adăugăm ouăle bătute și amestecăm rapid în el să se formeze zdrențe.
  • Când oul este aproape gătit adăugăm orezul și încă o lingură de ulei și mai prăjim 1-2 minute.
  • Adăugăm pe margini, pe lângă orez cele două linguri de sos soia și continuăm să gătim, amestecând continuu pentru alte 1-2 minute.
  • Oprim focul și adăugăm ceapa tocată.

Pentru tofu

  • Pornim cuptorul la 200 grade modul ventilație.
  • Tofu îl scoatem din saramură și îl stoarcem cât putem de bine de excesul de apă. Îl tăiem apoi în 8.
  • Pregătim o farfurie adâncă în care adăugăm amidonul de porumb, un castron cu un ou bătut și o altă farfurie cu panko.
  • Trecem fiecare bucată de tofu prin amidon, apoi ou, apoi panko și o așezăm pe grătarul pentru cuptor, uns ușor cu ulei. Dacă nu aveți un astfel de grătar, le așezați direct pe în tavă pe hârtie de copt dar aveți grijă să le întoarceți după 20 de minute.
  • Coacem tofu la cuptor pentru 25-30 de minute sau până când capătă o culoare aurie.
Fel de mâncare: Main Course
Keyword: asiatic, babaganoush, crocant, orez prajit, panko, sos soia, tofu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Ariesa © Copyright 2020. All rights reserved.
Close