
Vinete la cuptor cu sos de iaurt
Ce-ar fi dacă vinetele nu ar fi doar pentru salată?
Ustensile
- Cuptor
- Presă de usturoi
Ingrediente
- 1 vânătă potrivită
- 2 linguri ulei de măsline
- sare și piper
- 1/4 linguriță chimion
- 1 lingură concentrat de rodii
- 1 lingură mix de semințe dovleac, floarea soarelui și in
Pentru sos
- 150 ml iaurt grecesc
- 1/2 lămâie zeama
- 3 căței usturoi
- 1 linguriță oregano uscat sau 1 lingură proaspăt, tocat
Metoda
- Vânăta se taie pe jumătate pe lung, se crestează ușor, încrucișat, se dă cu sare și se pune cu miezul în jos într-o farfurie puțin adâncă. Se lasă așa pentru 10 minute. Acest pas este important pentru a scoate iuțeala specifică din vinete.
- Între timp, într-un bol se combină iaurtul, usturoiul și zeama de lămâie.
- Vinetele se transferă într-o tavă bună pentru cuptor, se condimentează cu piper, se ung cu ulei de măsline și se dau la cuptorul încins la 200 grade pentru 40 minute.
- Se servesc cu sosul de iaurt, se stropesc cu sosul de rodii și se presară mixul de semințe.