Vinete cu sos de iaurt

Vinete la cuptor cu sos de iaurt

Ce-ar fi dacă vinetele nu ar fi doar pentru salată?
Timp de Pregătire 10 minute
Timp De Gătit 40 minute

Ustensile

  • Cuptor
  • Presă de usturoi

Ingrediente

  • 1 vânătă potrivită
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare și piper
  • 1/4 linguriță chimion
  • 1 lingură concentrat de rodii
  • 1 lingură mix de semințe dovleac, floarea soarelui și in

Pentru sos

  • 150 ml iaurt grecesc
  • 1/2 lămâie zeama
  • 3 căței usturoi
  • 1 linguriță oregano uscat sau 1 lingură proaspăt, tocat

Metoda

  • Vânăta se taie pe jumătate pe lung, se crestează ușor, încrucișat, se dă cu sare și se pune cu miezul în jos într-o farfurie puțin adâncă. Se lasă așa pentru 10 minute. Acest pas este important pentru a scoate iuțeala specifică din vinete.
  • Între timp, într-un bol se combină iaurtul, usturoiul și zeama de lămâie.
  • Vinetele se transferă într-o tavă bună pentru cuptor, se condimentează cu piper, se ung cu ulei de măsline și se dau la cuptorul încins la 200 grade pentru 40 minute.
  • Se servesc cu sosul de iaurt, se stropesc cu sosul de rodii și se presară mixul de semințe.
Fel de mâncare: Appetizer, Main Course
Keyword: ariesa, ariesa food, iaurt grecesc, la cuptor, lamaie, maslineulei de masline, usturoi, vinete

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Ariesa © Copyright 2020. All rights reserved.
Close