Vinete cu sos de iaurt

Vinete la cuptor cu sos de iaurt

Ce-ar fi dacă vinetele nu ar fi doar pentru salată?
Timp de Pregătire 10 minute
Timp De Gătit 40 minute

Ustensile

  • Cuptor
  • Presă de usturoi

Ingrediente

  • 1 vânătă potrivită
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare și piper
  • 1/4 linguriță chimion
  • 1 lingură concentrat de rodii
  • 1 lingură mix de semințe dovleac, floarea soarelui și in

Pentru sos

  • 150 ml iaurt grecesc
  • 1/2 lămâie zeama
  • 3 căței usturoi
  • 1 linguriță oregano uscat sau 1 lingură proaspăt, tocat

Metoda

  • Vânăta se taie pe jumătate pe lung, se crestează ușor, încrucișat, se dă cu sare și se pune cu miezul în jos într-o farfurie puțin adâncă. Se lasă așa pentru 10 minute. Acest pas este important pentru a scoate iuțeala specifică din vinete.
  • Între timp, într-un bol se combină iaurtul, usturoiul și zeama de lămâie.
  • Vinetele se transferă într-o tavă bună pentru cuptor, se condimentează cu piper, se ung cu ulei de măsline și se dau la cuptorul încins la 200 grade pentru 40 minute.
  • Se servesc cu sosul de iaurt, se stropesc cu sosul de rodii și se presară mixul de semințe.
Fel de mâncare: Appetizer, Main Course
Keyword: ariesa, ariesa food, iaurt grecesc, la cuptor, lamaie, maslineulei de masline, usturoi, vinete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Ariesa © Copyright 2020. All rights reserved.
Close